Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1926 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2015 - 06:40

Pentagon açıkladı: Amerikan koalisyonu PYD için çalışıyor

Büyüt
Küçült
Pentagon açıkladı: Amerikan koalisyonu PYD için
Dünya Haberleri › Pentagon açıkladı: Amerikan koalisyonu PYD için çalışıyor haberi

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriyede 10 ayda düzenlediği bin 774 hava saldırısından yaklaşık bin 200ünü PYDye destek için yaptığı ortaya çıktı. Bölgede Esada karşı savaşan Suriyeli muhaliflere destek ise yok denilecek kadar az.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, DEAŞ ile mücadele çerçevesinde Suriyede 10 ayda düzenlediği bin 774 hava saldırısından yaklaşık bin 200ünün, PKKnın Suriyedeki uzantısı PYD güçlerini desteklemek için kullandığı, Esadla mücadele eden muhaliflere ise neredeyse hiç destek vermediği ortaya çıktı. Anadolu Ajansının ABD Savunma Bakanlığı Pentagondan edindiği bilgiye göre, DEAŞ ile mücadelenin başladığı Ağustostan bu yana ABD ve koalisyon güçleri Irakta 2 bin 850 hava saldırısı düzenlerken, Suriyede bu sayı bin 774 oldu. Koalisyon güçleri iki ülkede toplam 4 bin 624 hava saldırısı yaptı. Suriyenin kuzeyindeki Kobaninin DEAŞtan geri alınmasından bu yana ABDnin, bölgede PYD ve onunla hareket eden diğer güçlerle koordinasyon ve işbirliğini diğer muhaliflere göre daha fazla yapmaya başladığı görüldü. Kobaninin geri alındığı Ocak ayına kadar sahadaki güçlere 639 hava saldırısıyla destek verildi. PYDye bağlı güçler doğuya doğru ilerlerken, Pentagonun verileri de Haseke, Tel Abyad ve Ebu Kemal bölgesindeki hava saldırılarının son dönemde arttırıldığını ortaya koydu. Bugünlerde sıkça dile getirilen Suriyede Kürt Devleti planı için ABDnin destek verdiği iddialarına hava saldırılarına ait bu veriler destekleyici bir sonuç oldu yorumları yapıldı. 

Muhaliflere destek yok

Buna karşın, koalisyon güçlerinin özellikle Esad rejimi ile bölgedeki diğer muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı yerlere çok fazla hava desteğinde bulunmadığı görüldü. Nitekim, ABD, Suriyedeki hava saldırılarında ana amacının Esad rejiminden çok DEAŞı zayıflatmak ve bu noktada DAEŞ ile mücadele eden güçlere hava desteği vermek olduğunu belirtti. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024