Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2600 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mart 2015 - 12:43

Paul: Kürdistan için Türkiyeden toprak alınacak

Büyüt
Küçült
Paul: Kürdistan için Türkiyeden toprak

ABD nin 2016 yılı Başkanlık seçimleri için adaylardan biri olan Senatör Rand Paul, Kürtlerin kendi devletlerini kurma imkanının tanınması gerektiğini belirterek, Ben Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim ve onlara yeni bir ülkenin sözünü veriyorum dedi.

Breitbart Newse konuşan Cumhuriyetçi Parti Üyesi Rand Paul, ABDnin bugüne kadar verdiği desteğin yeterli olmadığını, Kürtlerin IŞİD karşısında daha fazla silahlandırılmaları gerektiğini söyledi. Kürtlerin en iyi savaşçılar olduğunu ifade eden Paul, Kürtler için gönderilen silahlar önce Bağdata ulaşıyor, burada hortumlandıktan sonra geri kalanlar Kürtlere ulaşabiliyor ki bu da ihtiyaç duydukları şey değil. Silahlar direk olarak Kürtlere ulaştırılmalı diye konuştu.

KÜRDİSTAN İÇİN YENİ SINIRLAR ÇİZECEĞİM

Kürtlere kendi devletlerini kurma imkanının da tanınması gerektiğinin altını çizen Senatör Rand Paul, şunları belirtti:

Kürtlere, radikal cihatçılara karşı savunmak için kendi ülkelerinin verilmesi gerekiyor. Ancak ben bir adım daha ileri gideceğim. Ben Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim ve onlara yeni bir ülkenin sözünü veriyorum. İnanıyorum ki eğer onlara kendi ülkelerini vaat edersek onlar ölümüne savaşırlar. Bunu söylemek elbette gerçekleştirmekten daha kolaydır. Çünkü yeni bir ülkenin sınırlarını çizmek için Türkiye , Irak ve Suriyeden toprak alınması gerekecek.

DAHA ÖNCE DE DESTEĞİNİ DİLE GETİRMİŞTİ

Paul demecinde, IŞİDe karşı kara harekatının yapılması gerektiğini de kaydetti.

Senatör Ted Cruz da, Şubat ayının başlarında ABC televizyonunda yayınlanan Bu Hafta (This Week) adlı programda; Amerikan birliklerinin Irakta IŞİDe karşı kara harekatına girişmesi gerektiğine inanmıyorum, bunun sebebi biz zaten orada savaşan birliklere sahibiz ki onlar Kürtlerdir. Peşmergeler, eğitimli ve etkili savaşçılardır demişti.

Bir diğer Başkan adayı Senatör Lindsey Graham ise, Kürtlerin silahlandırılmasının yanı sıra, 10 bin Amerikan askerinin IŞİD ile savaş için görevlendirilmesi çağrısında bulunmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024