Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1984 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Haziran 2015 - 05:50

Pariste yine göçmen kampı boşaltıldı

Büyüt
Küçült
Pariste yine göçmen kampı
Dünya Haberleri › Pariste yine göçmen kampı boşaltıldı haberi

Fransanın başkenti Parisin kuzeyindeki Saint-Bernard kilisesi yakınında yer alan göçmen kampının polis tarafından tahliyesi sırasında olaylar çıktı.

AA

İnsan halkları dernekleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, kampın dağıtılmasına karşı çıkması sonucu polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı.

Göçmenlere destek olmak için bölgede bulunan Radikal Sol Parti yönetimi, arbede sırasında yaralananların olduğunu duyurdu.

Mahalle halkının da destek verdiği grup, kampın dağıtılmasını önlemek için göçmenlerin etrafında insan zinciri oluştururken, polisin güç kullanması arbedeye yol açtı.

Parisin 18. Bölge belediye meclisi yerel yöneticilerinin de göçmenleri korumak için eyleme destek verdiği görüldü. Polis, zor kullanarak 120 kişinin yaşadığı kampı dağıtırken, içlerinden yaklaşık 90 göçmeni sorgulamak üzere başkentteki çeşitli karakollara götürdü.

Polis, hafta sonu yine aynı bölgede başkentin kuzey garı yakınlarında iki göçmen kampını dağıtmıştı.

Fransız polisi, 2 Haziranda kamp alanındaki hijyen koşullarını gerekçe göstererek, Parisin sembol caddelerinden Champs Elyseesye 5 kilometre mesafede, La Chapelle metrosunun çıkışında bulunan ve yaklaşık 350 göçmenin barındığı kamp alanını boşaltmıştı.

Valiliğin 30 Mayıs tarihli kampın tahliyesini öngören bildirisinde, kampın yasa dışı olduğu belirtilmiş, olası bir salgın hastalık riskine dikkat çekilerek, göçmenlerin kaldırımda oturdukları için çevreye rahatsızlık verdikleri belirtilmişti.

Avrupadan İngiltereye gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin şansını denediği en önemli sınır kapısı olarak bilinen Calais ketinde de eş zamanlı yapılan operasyonla iki göçmen kampı dağıtılmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024