Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2038 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2015 - 00:12

Papa: 20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı

Büyüt
Küçült
Papa: 20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere

Papa Francesco, hem Paskalya Bayramı´ndan sonraki Kutsal Pazar günü hem de sözde Ermeni Soykırımı´nın 100. yılı olması nedeniyle bugün Vatikan´ın ünlü Aziz Petrus Bazilikası´nda büyük bir ayin yönetti.
 

İlgili Haber Dünya basını ne dedi?

Papa, San Pietro Bazilikasında yapılan Ermeni şehitliğinin 100. yılı için kutsal ayin adlı törenin açılışında, Ermeni cemaatine seslendi.

Papa Son yüzyılda insanlık 3 büyük trajedi yaşamıştır. Bunların ilki, genel olarak 20. yüzyılın ilk soykırımı olarak görülen ve siz Ermeni halkına karşı yapılmış olandır dedi.

Papa, diğer büyük trajediler arasında ise Nazilerin işlediği suçları ve Ruanda, Kamboçya, Burundi ve Bosnada yaşananları da saydı.

Papa Francesco, günümüzde dünyanın parça parça halde 3. dünya savaşını yaşadığını da söyledi ve insanlığın geçmişteki hatalardan ders almadığını belirtti.

İlgili HaberSoykırım diyen ilk Papa Francesco değil

AYİNE ERMENİSTAN CUMHURBAŞKANI DA KATILDI

Genel duaya Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Dünya Ermenileri ruhani lideri ve Ermeni Apostolik Kilisesi Katolikosu II. Karekin ve Kilikya Katolikosu I. Aram da katıldı.

Türkiye tarafı, Papanın bugünkü ayinde soykırım sözcüğünü kullanmaması için diplomatik yollardan çaba gösteriyordu.

Buenos Aires Başpiskoposu olarak görev yaptığı sırada Arjantindeki Ermeni cemaatine yakınlığıyla bilinen Papa Francesco, o dönemde de 1915 olaylarını soykırım olarak niteliyordu.

Papalık görevine gelmesinin ardından da Haziran 2013te Vatikanda Ermeni cemaati temsilcilerini kabulü sırasında yaptığı konuşmada da, 20. yüzyılın ilk soykırımı, Ermenilere yapılmış olandır demişti.

TÜRKİYEYİ ÖFKELENDİRECEK

Amerikan Associated Press haber ajansı, konuyla ilgili dünyaya servis ettiği haberinde, Papa, siyasi olarak patlayıcı etkisine sahip bu ifadesiyle hiç kuşkusuz Türkiyeyi öfkelendirecektir yorumunu yaptı.

Ajans, Papanın soykırım diyeceğinin öğrenilmesinin ardından, Türkiyenin Vatikan Büyükelçiliğinin bugün için planladığı basın toplantısını iptal ettiğini öne sürdü.






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024