Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2437 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2015 - 06:21

Pakistan sınırında İran askerlerine saldırı

Büyüt
Küçült
Pakistan sınırında İran askerlerine
Dünya Haberleri › Pakistan sınırında İran askerlerine saldırı haberi

İranın Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan eyaletinin sınır bölgesinde devriye görevindeki İran askerlerini hedef alan saldırıda 8 sınır görevlisinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA

İran resmi ajansı IRNA ın haberine göre, Sistan ve Belucistan eyaletinin Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Esger Mirşekari, Bu alçakça saldırıda Pakistan tarafından İran topraklarına giren teröristler, ateş açarak 8 askeri şehit ettiler dedi.

Mirşekari, militanların saldırıdan sonra tekrar Pakistan tarafına kaçtığını aktardı.

Pakistan yönetimine saldırganları yakalayarak İrana teslim etmesi talebinde bulunan Mirşekari, bu ülkeye, sınırlarından teröristlerin geçişlerini engellemesi konusunda uyarıda bulundu.

Saldırıyı, bölgede daha önce de benzer eylemler düzenleyen Ceyşul Adl isimli örgütün üstlendiği iddia edildi.

Öte yandan, dün Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırının gerçekleştiği Sistan ve Belucistan eyaletinin Kasr-ı Kand ve Nik Şehr bölgelerinde yabancı istihbarat servisleriyle bağlantılı bir gruba düzenlenen operasyonda çok sayıda militanın öldürüldüğü ve çok miktarda silah, mühimmat ve iletişim ekipmanının ele geçirildiği bildirilmişti.

İrandaki Sünni halkın haklarını koruduğu iddiasıyla 2003 yılından bu yana ülkede birçok kez sivil ve askeri hedeflere saldırılar düzenleyen Cundullah adlı terör örgütünün lideri Abdulmelik Rigi in, 2010da yakalanıp idam edilmesi sonrasında örgüt 2012de ismini Ceyşul Adl olarak değiştirmişti. Zaman zaman Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan bölgesinde İranlı güvenlik güçleriyle çatışan Ceyşul Adl adlı örgüt, bazen de İranlı askerleri kaçırıyor.

Örgütün elebaşlarından ve Cundullah örgütünün idam edilen lideri Abdulmelik Rigi in kardeşi Settar Rigi in geçen ay Pakistanda yakalandığı bildirilmişti. Örgütün yabancı istihbarat servisleri tarafından desteklendiğini iddia eden İran, Pakistan yönetimini de sınır güvenliğini sağlayamamakla suçluyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024