Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3607 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Ekim 2016 - 10:42

ÖSO dan PYD ye büyük Darbe

Büyüt
Küçült
ÖSO dan PYD ye büyük
ÖSO, ABD’nin terör koridoru projesini çöpe yollamak için el-Bab’a yönelince PKK’nın saldırısına uğradı.

Dabık sonrası DAEŞin kuzeyde işgal ettiği en büyük merkez olan el-Baba yönelen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri PYD/PKKlı teröristlerce saldırıya uğradı. Hasiye, Vahşiyye, Seyid Ali ve Tel Melid köylerine saldıran PYDye TSK destekli ÖSO unsurlarınca karşılık verildi. El Baba yönelik ÖSO ilerleyişini engellemeye çalışan PYDye ait mevziler Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından DAEŞle eşzamanlı olarak 4 gündür vuruluyor.

BÜYÜK KAYIP VERDİLER

Bölgede son 4 günde 350den fazla kayıp veren Suriye PKKsı, dün bir bildiri yayınlayarak işgal ettiği bölgede yaşayan herkesi destek olmaya çağırdı. Afrin ve Tel Rıfat a bulunan ve Yeni Şafaka konuşan kaynaklar, militanların morallerinin çok düşük olduğunu ve örgütte yalnızca Tel Rıfat değil Afrini de kaybetme korkusunun yaşandığını söyledi. Dün Tel Rıfat bölgesinde öldürülen teröristlerden bir kısmı Afrine getirilerek gömüldü. Afrin-Tel Rıfat hattında bozgun yaşayan terör örgütü, bölgede geniş çaplı seferberlik ilanına hazırlanıyor. Afrin bölgesinde yaşayan ve nüfusun %65 i oluşturan Arap ve Türkmenlerin 16 yaş ve üzeri çocuklarını zorla askere almak, örgütün öncelikli hedefleri arasında bulunuyor.

 

Esedden yardım gecikmedi

Halepin kuzeyinde PKK ın Suriye uzantısı PYD tarafından işgal edilen Tel Rıfat ve çevresinde Türk Silahlı Kuvvetleri desteğinde savaşan ÖSO birlikleri ilerlemeyi sürdürüyor. Tel Rıfat merkez ve Şeyh İsa köyünde çatışmalar sürerken, Esed rejimi, PYD terör örgütüne Nubbul ve Zehra kasabalarından silah, asker ve havan topları ile destek verdi. Bölgede savaşan bir muhalif komutan, Esedin PYD terör örgütüne gönderdiği 122 milimetre havan toplarının cumartesi akşamından itibaren ÖSO savaşçılarına ait mevzileri dövmeye başladığını söyledi.

öso,pyd,darbe,çatışma,türkiye,abd,savaş,esed





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024