Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1838 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Nisan 2015 - 15:06

Ortodoks kadın Müslüman gibi gömüldü

Büyüt
Küçült
Ortodoks kadın Müslüman gibi

Kıbrıs Mağusa Devlet Hastanesi morgunda karışıklık yaşandı.

Geçtiğimiz hafta hastanede hayatını kaybeden Ayşe Tekel isimli yaşlı kadının yerine, Rum Marulla Savaslisi İskelede toprağa verildi. Olay, Marulla Savaslisinin ailesinin morga giderek cenazelerini almak istemesi üzerine ortaya çıktı. Morg görevlileri Ayşe Tekelinin yakınlarını arayıp yanlışlığı bildirince, Biz cenazemizi aldık, gömdük, nasıl olur diyerek morga gitti. Morgda yatan Tekeliyi görünce şok olan yakınları yapılan yanlışlığın farkına vardı.

Sipahide yaşayan Kıbrıslı Rum Marulla Savaslisi rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı Mağusa Devlet Hastanesine kaldırıldıktan bir gün sonra yaşamını yitirdi. Yaslı aile gerekli formal işlemleri yerine getirdikten sonra vefat eden Marulla Savaslisi hastane morguna kaldırıldı. Aynı gün vefat eden İskeleli Ayşe Tekeli de aynı morga konuldu. 

PAPAZ SOLUĞU KAYMAKAMLIKTA ALDI

Yaslı Rum aile Papazla birlikte dün sabah saatlerinde Mağusa Devlet Hastanesi morguna gittiklerinde tam bir şok yaşadılar. Cenaze morgda yoktu. Papaz ve müteveffanın Hollandada yaşayan ve apar topar cenaze için Kıbrısa gelen ailesi yaşlı kadını morgda bulamadı. Papaz soluğu polis ve kaymakamlıkta alınca olay kısmen açıklığa kavuştu. 

Morg görevlilerinin Ayşe Tekelinin ailesine Marullanın naşını verdikleri, ailenin de farkında olmadan Müslüman geleneğine uygun olarak cenaze töreni sonrasında İskele Kabristanlığına kendi cenazeleri yerine Marullayı defnettikleri ortaya çıktı. Skandalın patlak vermesi sonrasında Ayşe Tekelinin mezarının açılması kararı alındı.

Cenazesi bir hafta önce gömülen Rum kadının cesedinin bugün İskele mezarlığındaki mezarından çıkarılacağı, yerine Ayşe Tekelinin defnedileceği öğrenildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024