Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2708 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Nisan 2015 - 06:26

Organ mafyasından Çin işkencesi

Büyüt
Küçült
Organ mafyasından Çin
Dünya Haberleri › Organ mafyasından Çin işkencesi haberi

Çinde ikdidar karşıtı Falun Gong hareketi üyelerinin hapiste organ mafyasına kurban edildiği ortaya çıktı. Mafya 5 yılda 65 bin hükümlü üyenin organlarını çaldı.

Çin, askeri hastanelerinde ve cezaevlerinde hüküm giyen binlerce mahkumun henüz hayattayken organlarının çalındığı skandalıyla sarsıldı. Ülkede komünist iktidar karşıtı yolan, barışçıl eylemleriyle bilinen Falun Gong üyelerinin hapiste organ mafyası tarafından kurban edildiği iddia ediliyor. Olay, Çinde askeri hastanelerin, idam mahkumlarını organ bankası olarak kullandığını söyleyen eski doktorun itirafıyla ortaya çıktı. Doktor  2000 yılından sonra, büyük çoğunluğu Falun Gong üyeleri olan mahkumların organlarının anestezi yapılmadan alınarak satıldığını öne sürdü. Ülkeden kaçan başka bir doktor ise ürkütücü raporu açıkladı. Buna göre 2010 yılından bu yana 65 bin mahkumun organları çalındı. Son iki yılda çoğu Falun Gong üyesi 2 bin mahkumun canlı canlı korneası alındı.

 

HÜKÜMET: İDAM MAHKUMLARINA YAPILIYOR

Avustralya basınına konuşan bir polis ise okula yapılan baskında 30 yaşındaki bir genç kızın gözaltına sürecinde tecavüz edilip anestesi yapıldan organlarının alındığını söyledi. Bu tür ameliyatların askeri ve devlet hastanelerinde yapıldığını söyleyen memur, buralara malzemelerin daha rahat sağlandığını belirtti. Çin rejimi ise idam mahkumlarının organlarının kullanıldığını açıkça itiraf ediyor, ancak ‘canlı donör iddialarını reddediyor.

 

Mafyanın ameliyatları anestezi olmadan yapmasının nedeni organı yüksek kalitede alıp satmak.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024