Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2223 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2015 - 20:03

Olof Palme suikastinde gözler tekrar PKKya çevrildi

Büyüt
Küçült
Olof Palme suikastinde gözler tekrar PKKya
Dünya Haberleri › Olof Palme suikastinde gözler tekrar PKKya çevrildi haberi

Palme Cinayeti Araştırma Grubu Şefi Melander, cinayetin PKK ve Güney Afrika istihbaratı üzerinden tekrar araştırılmaya başlandığını açıkladı.

STOCKHOLM (AA) İlgili Foto Galeriler
PKKya ait öyle bir yer ele geçirildi ki...

 İsveç Başbakanı Olof Palme in 29 yıl önce öldürülmesini araştıran grubun başkanı, cinayetin, eskiden beri şüpheli olan PKK ve Güney Afrikalı istihbarat ajanları üzerinden tekrar araştırılmaya başlandığını söyledi.

İsveçin Aftonbaldet gazetesine konuşan Palme Cinayeti Araştırma Grubu Şefi Hans Melander, suikastın arkasında terör örgütü PKK ın bulunduğuna dair onlarca delil ve şahit bulunduğunu, son günlerde yeni delillere ulaştıklarını açıkladı.

Ancak Melander, bu delilleri şu anda kamuoyuna açıklayacak durumda olmadıklarını ifade etti.

Aftonbladet gazetesinin polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde cinayete ilişkin iki ihtimal üzerinde durulduğu belirtildi. Bunlardan birincisinde, Olof Palmeyi sinemaya giderken bir kişinin gördüğü, silahını alarak sinemanın yakınına geldiği ve burada Palmeyi beklediği ifade edildi. Sinemadan çıkan Palme in bu kişi tarafından öldürdüğü ve bu kişinin de PKKlı olabileceği üzerinde durulduğu bildirildi.

Gazetenin polise dayandırdığı ikinci ihtimalde ise Güney Afrikadaki ırk ayrımcılığına dayanan apartheid siyasetine karşı olan Palme in, Güney Afrikalı beyazların yönettiği istihbarat ajanları tarafından öldürüldüğü olasılığının araştırıldığı kaydedildi.

İsveç e 1969-1976 ve 1982-1986 arasında başbakanlık yapan sosyal demokrat Olof Palme, 28 Şubat 1986da eşiyle sinemaya gittikten sonra sokakta vurularak öldürülmüştü. Hala aydınlatılamayan Palme cinayetinde PKK ve Güney Afrika istihbaratının yanı sıra Yugoslav gizli polisi ile İsveçin kendi iç güvenliği de şüpheliler arasında gösterilmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024