Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1979 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mayıs 2015 - 22:39

Obamanın istihbarat reformuna Kongre engeli

Büyüt
Küçült
Obamanın istihbarat reformuna Kongre
Dünya Haberleri › Obamanın istihbarat reformuna Kongre engeli haberi ABD Başkanı Barack Obamanın Ulusal Güvenlik Ajansını sınırlandırmak için hazırladığı yasa tasarısı ABD Senatosunda reddedildi.
Ä°HA "USA Freedom Act" adlı yasa tasarısı, ABD Senatosu'nda gerekli olan 60 senatörün desteÄŸini bulamadı. 57 senatör yasa tasarısına "Evet" oyu verirken, 42 senatör tasarıyı reddetti. Obama'nın reform tasarısı, ABD Kongresi'nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nde geçen hafta geniÅŸ bir çoÄŸunlukla kabul edilmiÅŸti.   "USA Freedom Act" adlı tasarı, Amerikan vatandaÅŸlarının istihbarat servisi NSA tarafından izlenmesini sınırlandırmayı öngörüyor. Tasarı, NSA'in telefon baÄŸlantısı verilerini kayıt altına almasını engelliyor ve bunu özel telefon ÅŸirketlerine devrediyor. NSA'in ayrıca verilere ulaÅŸmak için her bir durumda özel Dış Ä°stihbarat TeftiÅŸ Mahkemesi'nden (Foreign Intelligence Surveillance Court) izin alması gerekiyor. Ä°stihbarat servisinin yurt dışındaki faaliyetlerini sınırlandırma konusunda ise tasarıda bir madde yer almıyor.   ABD'de 11 Eylül 2001 tarihinde düzenlenen saldırılardan sonra terörizmle mücadele kapsamında istihbarat servislerine geniÅŸ yetkiler tanıyan "Patriot Act" adlı yasa kabul edilmiÅŸti. Yeni yasa 1 Haziran'da geçerlilik süresi dolacak olan "Patriot Act"ın yerine düşünülmüştü. ABD'de Cumhuriyetçiler, IŞİD benzeri aşırıcı örgütlerle mücadeleyi zayıflatacağı gerekçesiyle yasa tasarısına karşı çıkıyor. Kimi siyasetçiler de reformun NSA'i dizginleme konusunda yeterli olmadığı eleÅŸtirisinde bulunuyor.    NSA, dünyada milyonlarca insanın telefon ve internet iletiÅŸimini çeÅŸitli programlar aracılığıyla izleyebiliyor. NSA'in faaliyet ve çalışma yöntemleriyle ilgili bilgiler 2013'te servisin eski çalışanlarından Edward Snowden tarafından kamuoyuna sızdırılmıştı.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024