Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2717 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2015 - 06:21

Obamadan Körfeze ve İsraile açık mesaj

Büyüt
Küçült
Obamadan Körfeze ve İsraile açık
Dünya Haberleri › Obamadan Körfeze ve İsraile açık mesaj haberi ABD Başkanı Barack Obama, İranla yapılan nükleer anlaşmayı, hayatta bir kez yakalanabilecek şans olarak nitelendirdi.

İranla yapılan anlaşmayı, “hayatta bir kez yakalanabilecek şans” olarak değerlendiren Obama, Tahranın nükleer programı konusunda varılan uzlaşmadan rahatsız olan Körfez ülkeleri liderleriyle “çetin bir görüşme” yapacağını söyledi. Körfez ülkelerinin liderlerini önümüzdeki aylarda Washington yakınlarındaki Camp Davide davet edeceğini belirten Obama, “Hem İran, hem de diğer bölgesel konularla ilgili görüşmeler yapacağız” dedi.

Obama, “İran vazgeçmez şeklinde bir anlayış var. İran değişebilir. Eğer değişmezse, bizim caydırıcı kabiliyetimiz, bölgedeki askeri üstünlüğümüz devam ediyor. Netanyahuyu duyabiliyorum, onun bu algısına saygı duyuyorum. İsrail halkına diyeceğim o ki; İranın nükleer silah elde etmesini, diplomatik yollardan daha etkili bir şekilde engellemenin bir formülü yok. Eğer İsraile yönelik bir saldırı olursa, biz İsrail halkının yanında oluruz” dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, İrana yönelik yaptırımların artırılması gerektiğini söyledi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024