Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2672 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2015 - 13:59

Nobel Ödüllü Alman yazar Grass hayatını kaybetti

Büyüt
Küçült
Nobel Ödüllü Alman yazar Grass hayatını

Nobel Edebiyat Ödüllü Alman yazar Günter Grassın 87 yaşında Almanyanın Lübeck kentinde hayatını kaybettiği bildirildi.

28 Şubat günü aramızdan ayrılan Yaşar Kemalin yakın dostu olan Nobel Edebiyat Ödüllü Alman yazar Günter Grass, en son Yaşar Kemal için yazı yazmıştı. Grass, 28 Şubatta vefat eden usta edebiyatçımız Yaşar Kemalle ilgili yazdığı yazıda Tüm insanların Yaşar Kemale borcu var  demişti.

GÜNTER GRASS KİMDİR?

Günter Grass 15 yaşında Reichsarbeitsdienste (RAD) kaydolmuş ve ardından Luftwaffenhelfere, Luftwaffeye yardım elemanı olarak katılmıştır. Kasım 1944te 17 yaşında Waffen-SSe kaydolmuştur (yaş haddinden dolayı Wehrmachta girememiştir). Kriegsmarinede denizaltı hizmeti için gönüllü oldu. Ancak Donanma tarafından kabul edilmedi ve onun yerine Şubat 1945te 10. SS Panzer Tümeni Frundsberge verilmiş ve 20 Nisanda yaralanıncaya kadar tank topçusu olarak savaşmıştır. Marienbadde yakalandı ve bir Amerikan esirleri savaş kampına gönderildi. Danzigde Sovyet Ordusu tarafından esir edildi ve ardından batı Almanyaya sığındı. Teneke Trampette cüce kahraman Oskar Matzerathın gözüyle II. Dünya Savaşı yıllarını anlattı. Ardından Joachim Mahlke ve onun elmacık kemiğini ölümsüzleştirdiği Kedi ve Fareyi yazmıştır. Köpek Yılları, Lokal Anestezi, Pisi Balığı, Dişi Fare, Kafadan Doğumlar, Uzak Tarla, Yüzyılım ve Kanser Yolunda diğer yapıtlarıdır. Kafadan Doğumlar da Almanların soylarını devam ettirme endişesini yine kendine has tarzıyla ele alan Grass, Uzak Tarlada Berlin Duvarının yapılması ve yıkılması arasında geçen süreci yansıttı. Oyun yazarlığını da sanat yaşamına sığdırmış olan Grass, 1999 yılında Nobel Edebiyat Ödülünü kazandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024