Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1883 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mayıs 2015 - 14:03

Nepalde ölü sayısı çığ gibi büyüyor

Büyüt
Küçült
Nepalde ölü sayısı çığ gibi
Nepalin başkenti Katmandu yakınlarında 25 Nisanda meydana gelen depremde ölenlerin sayısı 6 bin 700ü geçti.

Polis yetkilileri, Nepal, Hindistan ve Tibetde ölenlerin sayısının 6 bin 700ü geçtiğini ve yaklaşık 14 bin yaralının olduğunu bildirdi. İçişleri Bakanlığı, depremde yaklaşık 160 bin evin yıkıldığını açıkladı.

Avrupa Birliği in (AB) Katmandu Büyükelçisi Rensje Teerink, muhabirlere yaptığı açıklamada, bin kadar AB vatandaşının arandığını ve kayıp olanların çoğunun turist olduğunu söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Romain Nadal, 150den fazla Fransız vatandaşının arandığını kaydetti.

 Diğer taraftan, Uluslararası yardım kuruluşları, Nepale yardım göndermeye devam ediyor. Aralarında Çin, Hindistan ve Pakistanın yer aldığı bir çok ülkeden ekipler Nepalde arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Kızılay ,Yeni Yüksektepe-GEA, İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneğinden (İHH) oluşan 93 kişilik kamu ve özel teşebbüs Türk yardım kuruluşları, depremin ardından Nepalde yaraları sarmayı sürdürüyor. Katmanduya gelen AFAD ekibi, Türkiyeden gelen 16 tonluk yardım malzemesini Nepalli yetkililere teslim etmişti.

Hollandada 8,6 milyon avro yardım toplandı

Hollandada,  Nepal halkı için düzenlenen yardım kampanyasında bir günde 8,6 milyon avro toplandı.

Birlikte Çalışan Yardım Kuruluşları Birliği (SHO) öncülüğünde başlatılan kampanyaya bağış miktarının artırılması için bazı televizyon ve radyo kanalları özel yayınlarla destek verdi.

Toplanan bağış miktarını sevindirici bulan kampanya sözcüsü Gijs de Vries, depremzedelerin gıda, çadır ve ilaç gibi öncelikli ihtiyaçlarının giderilmeye çalışılacağını söyledi. 

Yetkililer yardım kampanyasının bir süre daha devam edeceğini bildirdi.

Katmandu un 80 kilometre kuzeydoğusundaki Lamjungda 25 Nisan günü yerel saatle 11.56da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki deprem, ülkede 1934 yılında kaydedilen ve 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından görülen en şiddetli sarsıntı olmuştu. Depremden sonraki beş gün içinde bölgede büyüklüğü 3,2 ila 6,9 arasında değişen 70 en fazla artçı sarsıntı kaydedildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024