Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1982 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2015 - 06:19

NATOdan Rusya açıklaması: Endişeliyiz

Büyüt
Küçült
NATOdan Rusya açıklaması:
Dünya Haberleri › NATOdan Rusya açıklaması: Endişeliyiz haberi

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg; Rusyanın yaptığı çok sayıdaki ani tatbikattan endişeliyiz dedi.

AA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ın askeri tatbikatları hakkında endişeli olduklarını söyledi ve bu ülkeye tatbikatlar konusunda daha şeffaf olması çağrısında bulundu.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısı için Brükselde bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelen Stoltenberg, görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Stoltenberg, Rusya ın yaptığı çok sayıdaki ani tatbikattan endişeliyiz çünkü ani tatbikatlar sayısı ve boyutuyla sınırlarımızda öngörülebilirlik ve şeffaflığı azaltıyor. Bence Rusların askeri faaliyetleriyle ilgili daha şeffaf olmalarıyla da bunu değiştirmeye çalışmalıyız dedi.

Stoltenberg, Lavrovdan NATO ve Rusya arasındaki askeri iletişim kanallarının açık tutulmasını istediğini çünkü bu hatların daha öngörülebilirliğe ve yanlış anlamaların giderilmesine katkı yaptığını söyledi.

Stoltenberg, görüşmede Lavrovdan Rusya ın ayrılıkçılara desteğini ve Ukraynadaki tüm askerlerini geri çekmesini istediğini aktırdı. Stoltenberg, ateşkese tam uyum, ağır silahların çekilmesi ve AGİT gözlemcilerine tam erişim sağlanması dahil Minsk anlaşmalarının bütünüyle uygulanmasının önemini vurguladığını bildirdi.

Lavrov ise görüşme öncesinde basına yaptığı açıklamada, Rusya ın NATO ile iletişim kanallarını asla dondurmayacağını söylemişti.

NATO, Kırımın gayrimeşru ilhakının ardından Rusya ile tüm fiili işbirliğini askıya alırken siyasi temasların süreceğini açıklamıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024