Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2469 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Temmuz 2015 - 13:05

Müslümanları ayağa kaldıran Çinin Uygur muamelesi

Büyüt
Küçült
Müslümanları ayağa kaldıran Çinin Uygur
Dünya Haberleri › Müslümanları ayağa kaldıran Çinin Uygur muamelesi haberi

Çinin Taylanddaki Uygurları geri alabilmek için 3 milyar dolar para verdiği ileri sürülüyor. Bu arada Çin, başına çuval geçirilmiş Uygurların görüntülerini yayınlayan ABDye nota verdi

Taylandın Uygurları para karşılığında Çine iade ettiği iddia ediliyor. Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı ve Doğu Türkistan Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Taylandın Uygur Türklerini para karşılığı iade ettiğini savundu.    Uygur Türklerinin uçakla götürülmesi sırasında çekilen video ve fotoğrafları basına dağıtan Seyit Tümtürk, şunları söyledi: Taylanddan Çine götürülürken başlarına çuval geçirildi. Fotoğraf ve görüntülerden de anlaşılacağı gibi soydaşlarımız ne yazık ki Çinli özel harekat mensupları tarafından üçlü koltuğun tam ortasına oturtularak götürülmüştür. Tayland, ne yazık ki Çinin 3 milyar dolarlık hibe rüşvet karşılığında, 16 aylık esaret sonrası Doğu Türkistanlı soydaşlarımızı teslim etmiştir. Bunu kınıyoruz ve soydaşlarımızın hayatından ciddi endişe duyduğumuzu buradan haykırıyoruz.   ÇİNDEN ABDYE NOTA   Taylandın iade ettiği Uygurların terörist faaliyetler planladığını öne süren Çin, ABDye de protesto notası verdi. Çin Dışişleri Bakanlığı, Uygurların Taylanddan iade edilmelerine ilişkin görüntülerin yayınlandığı ABDye de tek taraflı tutumunu gerekçe göstererek protesto notası verdi.   Deutsche Welle in haberine göre, ABD in yanlış açıklamalar yaparak yasadışı göçü teşvik ettiğini savunan Bakanlık, ABDyi önyargılı olmak ve gerçekleri tahrip etmekle eleştirdi.   Taylanddaki Uygurlar perşembe gecesi kafalarına çuval geçirilip zorla bir uçağa bindirilerek Çine gönderilmişti. Bu görüntüleri insan hakları savunucularının yanı sıra ABD ve BM de sert bir dille eleştirmişti. Sınırdışı sırasındaki uygulamaya tepki gösteren Türkiye de Uygurları mülteci olarak kabul etme önerisinde bulunmuştu. Pekin, D. Türkistandaki Uygurların dini özgürlüklerini kısıtladığı yönündeki iddiaları da yalanladı. (Dünya Bülteni)  

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024