Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2058 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2015 - 16:40

Mursinin idam kararına ABDden ilk tepki

Büyüt
Küçült
Mursinin idam kararına ABDden ilk
Dünya Haberleri › Mursinin idam kararına ABDden ilk tepki haberi

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mısırda eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararı karşında derin kaygı duyulduğu ifade edildi.

İHA ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, “Mısır mahkemesinin, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de dahil olmak üzere 100den fazla sanığa verdiği toplu idam kararı karşısında derin kaygı duyuyoruz” denildi. Açıklamada, toplu idamlara ve cezaların uygulanması aleyhinde sürekli konuşulduğunu kaydederek, bu uygulamaların Mısırın uluslararası yükümlülüklerine ve hukuk kurallarıyla uyuşmadığını belirtti.   Mısırda mahkeme, ülkenin ilk kez seçimle başa gelen eski Cumhurbaşkanı Mursi ve beraberindeki 100den fazla davalıyı 2011 yılında toplu halde hapisten firar ettikleri gerekçesiyle idama mahkum etmişti.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024