Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2253 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Haziran 2015 - 17:17

Moodys seçimlerle ilgili notunu açıkladı

Büyüt
Küçült
Moodys seçimlerle ilgili notunu
Dünya Haberleri › Moodys seçimlerle ilgili notunu açıkladı haberi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moodys, Türkiyede pazar günü yapılan genel seçimlerin sonuçlarını negatif olarak değerlendirdi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moodys Seçim sonuçları ekonomi politikalarının uygulanmasını güçleştirecek açıklaması yaptı.

Moodys, Seçim sonuçları Türkiyede siyasi belirsizliğin arttığını gösteriyor. 2019dan önce erken seçim ihtimali yüksek. AK Parti in azınlık hükümeti ya da akp önderliğindeki koalisyon kırılgan olacak. Yeni gelecek hükümetin reform yapabilme kapasitesi kredi notunu etkileyecek değerlendirmesinde bulundu. Moodys, Türkiyedeki siyasi belirsizlik yatırımcı güvenini etkileyecek. Seçim sonuçları Türkiye in kredi notu açısından negatif. Seçim sonuçları Türkiyedeki kurumlara olan güveni artıracak ifadelerini kullandı.   Seçimlerden çıkan sonucun Türkiye in kredi notu için negatif olarak değerlendirilmesine neden olarak, kısa vadede olası azınlık veya koalisyon oluşuklarından kaynaklı büyük siyasi belirsizlikler ortaya çıkacak olmasını işaret eden Moodys, oluşacak azınlık veya koalisyon hükümetlerinin istikrarsız olmasının ve erken seçime yatkın olmalarının bekleneceğini vurguladı.   Moodys buna ek olarak seçim sonucunun dış kırılganlıkları azaltacak, yatırım ortamını iyileytirecek ve ekonomik büyümeyi yeniden aktive edecek ekonomi politikalarının ugulanmalarının büyük olasılıkla daha fazla ertelenmesine yol açacağına işaret etti.   Bununla birlikte AKP in parlamentoda sandalye sayısının 258e düşmesinin öngörülebilir gelecekte başkanlık sistemine geçilmesinin ertelenmesine yol açacağına dikkat çeken Moodys, seçimlerden çıkan sonucunu parlamentonun etkin bir ses olarak  ortaya çıkmasını, Türkiye in kurumlarının güçlenmesini sağlayacağını,  yatırımcıların kurumlara güvenlerini destekleyeceğini vurguladı.   Moodys seçim sonuçlarının geçtiğimiz 13 yılda hakim olan tek parti iktidarının yerini daha belirsiz bir azınlık hükümeti veya çok partili sir koalisyon hükümetinin alacağına işaret ettiğini de belirterek, bu durumun dogal olarak daha az istikrarlı bir iktidar ortaya çıkaracağını ifade etti. (BloombergHT)



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024