Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2499 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2015 - 07:00

Mogherini: İslam dünyası da terörizmin kurbanı oldu

Büyüt
Küçült
Mogherini: İslam dünyası da terörizmin kurbanı
Dünya Haberleri › Mogherini: İslam dünyası da terörizmin kurbanı oldu haberi

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Mogherini, İslam dünyası da herkes gibi cihat yanlısı terörizmin kurbanı olduğunu söyledi.

AA

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İslam dünyasının da herkes gibi cihat yanlısı terörizmin kurbanı olduğunu belirtti. 

AB ile Akdenize kıyısı olan sekiz Kuzey Afrika ülkesinin dışişleri bakanları ya da bakan yardımcıları, İspanya ın Barcelona kentinde bir araya geldi.

AB ülkelerinin yanı sıra Fas, Tunus, Cezayir, Mısır, Ürdün, Lübnan, Filistin ile İsrailin temsil edildiği toplantıya 32 ülke dışişleri bakanı düzeyinde katıldı. Toplantıda, cihat yanlısı terör grupları ve yasa dışı göçle mücadele konuları gündemi oluşturdu, Akdenizin güneyi ve kuzeyi arasındaki ekonomik işbirliği ve yeni enerji projeleri ele alındı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Mogherini, toplantıda yaptığı konuşmada, en son Kasım 2008de böyle bir toplantı organize ettiklerini hatırlatarak Komşuyuz ve birbirimizle daha fazla konuşmalıyız. Terörizme karşı her alanda işbirliğini kuvvetlendirmeliyiz dedi.

Son yıllarda AB in ekonomik kriz, Akdenizin güneyindeki ülkelerin de güvenlik sorunuyla uğraştığını belirten Mogherini, şöyle devam etti:

Ancak bu arada Akdenizin gerek kuzeyi gerek güneyinde gençlerimize yönelik radikalizm ve cihat yanlısı çağrıları yapılıyor. Her geçen gün artan bu çağrılara karşı güvenlik, siyaset, ekonomi, kültür gibi tüm alanlarda işbirliğimizi güçlendirmemiz gerekir. Cihat yanlısı terörizm ülkelerimiz ve vatandaşlarımız için doğrudan bir tehdittir. Hiç kimse cihatçılık İslamı temsil ediyor diyen bu aldatıcı, bayağı fikre kanmasın. İslam dünyası da herkes gibi cihat yanlısı terörizmin kurbanıdır. 

Mogherini in bu görüşleri, toplantıya katılan birçok ülkenin dışişleri bakanı ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy tarafından da dile getirildi. 

Öte yandan Almanya, Fransa ve İspanya dışişleri bakanları, Barcelonadaki El Prat Havaalanı da Fransadaki uçak kazasında ölenlerin anısına düzenlenen törene katıldı. Alman Germanwings havayollarına ait Barcelona-Düsseldorf seferini yapan yolcu uçağı 24 Mart a düşmüş, uçaktaki 150 kişi ölmüştü.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024