Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2269 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mayıs 2015 - 15:44

Mısırda Mursiye idam cezası

Büyüt
Küçült
Mısırda Mursiye idam

Anadolu Ajansının haberine göre mahkeme, kamuoyunda hapishaneler baskını olarak bilinen davada, Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavinin de aralarında bulunduğu 106 kişinin cezasına çarptırılmasını talep etti. Davada, Mursi ve Karadavinin yanı sıra İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el Katatni ve İhvanın ileri gelenlerinden İsam el Aryan için de idam istendi.

SON SÖZÜ MÜFTÜ SÖYLEYECEK

Kahiredeki mahkeme, söz konusu dava dosyasını, sanıklar haklarındaki idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderdi. Mısırda idam kararlarına ilişkin son sözü, en yüksek dini makam olan müftülük söylüyor.

Mahkeme Başkanı Şaban Şami, müftülüğün görüşü alındıktan sonra kesinleşecek kararı 2 Haziranda açıklayacağını duyurdu.

 

Bediinin de aralarında bulunduğu sanıklar kararlar okunurken Rabia işareti yaptı.

 

İlgili Haber Muhammed Mursi kimdir?

CASUSLUK DAVASINDA DA 16 İDAM TALEBİ

Mahkeme, Mursi dahil 35 kişinin yargılandığı casusluk davasında ise aralarında Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el Biltaci ve İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatırın da bulunduğu 16 sanığın dosyalarını idam talebiyle müftülüğe sevk etti. Bu kişiler arasında Mursinin bulunmadığı açıklandı. Mahkeme bu davada, Mursi dahil 19 sanık hakkındaki kararını ileri bir tarihte verecek.

İSTANBULDAN KINADI

Müslüman Kardeşlerin siyasi kanadı olarak bilinen ancak geçen yıl mahkeme kararıyla kapatılan HAPnin kurucularından Amr Darrag, İstanbulda Reutersa yaptığı açıklamada, verilen idam kararlarını kınadı.

Darrag, Bu siyasi bir karardır. İşlenmek üzere olan bir cinayet suçudur. Uluslararası kamuoyu buna engel olmalı dedi.

Mısırda 2012de düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerini yüzde 52ye yakın oyla kazanan Mursi geçen ay, İttihadiyye olayları adıyla bilinen davada 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

HAPİSHANELER BASKINI

Mısırda Vadin-Natrun Hapishanesi Olayı olarak da bilinen hapishaneler baskını davasında, 106sı firari ve 25i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarekin devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, 11 hapishane ve karakola saldırarak, üç subayı kaçırmakla suçlanıyor.

İlk duruşması 28 Ocak 2014te görülen davada, Mursi ve diğer sanıkların Ocak 2011deki devrim sırasında Gazzeden sızan yüzlerce kişi tarafından birçok hapishaneye baskın düzenlenmesinin ardından Vadin-Natrun Hapishanesinden kaçtığı iddia ediliyor.
     

CASUSLUK DAVASI

Casusluk davasında ise devrimin ardından Cumhurbaşkanı seçilen Mursi ve 34 kişi, Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnandaki Hizbullah örgütü, İran Devrim Muhafızlarıyla suç amaçlı iş birliği ve casusluk yaptıkları öne sürülüyor.

Sanıklar ayrıca Mısır Bakanlar Kurulunun Aralık 2013teki İhvanı terör örgütü olarak ilan etme kararına binaen terör örgütüne mensup olmakla suçlanıyor.

20ŞER YIL HAPİS CEZASI ALMIŞLARDI

Mursi ve beraberinde 12 sanık, kamuoyunda İttihadiyye olayları adıyla bilinen, 5 Aralık 2012de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik suçlamasıyla açılan davanın 21 Nisanda görülen duruşmasında, 20şer yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024