Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2114 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2015 - 16:40

Mısırda 6 kişi idam edildi

Büyüt
Küçült
Mısırda 6 kişi idam
Dünya Haberleri › Mısırda 6 kişi idam edildi haberi

Ölüm cezasına çarptırılan Ensar Beyt el-Makdis örgütüne mensup 6 kişi asılarak idam edildi

AA

Mısırda ölüm cezasına çarptırılan Ensar Beyt el-Makdis örgütüne mensup 6 kişinin asılarak idam edildiği bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire in kuzeyindeki Musturut askeri kontrol noktasına bombalı saldırı düzenlemek, terör örgütüne üye olmak ve terör faaliyetlerinde bulunmak, silahlı eğitim almak, donanma gemilerine ve askeri tesislere saldırı düzenlemek suçlamalarıyla yargılanan ve ölüm cezasına çarptırılan Ensar Beyt el-Makdis örgütüne mensup 6 kişinin cezası infaz edildi.

Kahire in kuzeyindeki Musturut a kontrol noktasına 15 Mart 2014 e düzenlenen saldırıda 6 asker hayatını kaybetmişti.

Askeri Yüksek Mahkeme, Musturut aki olaya karıştıkları gerekçesiyle Ensar Beyt el-Makdis örgütüne mensup 7 kişi hakkında verilen idam cezasını 24 Mart 2015 e onaylamıştı. Söz konusu dava kapsamında bulunan ve hakkında idam cezası uygulanmayan bir kişiye ilişkin ise bilgi verilmedi.

Güvenlik güçleri, Ensar Beyt el-Makdis örgütünün El-Kaylubiyyeye bağlı Arap-Çerkes Köyü deki karargahına baskın düzenlemişti. Dava kamuoyunda bu köyün ismiyle anılıyordu.

Mısırda 3 Temmuz 2013 eki askeri darbenin ardından özellikle Sina Yarımadası da düzenlenen bazı saldırıları üstlenmesiyle adını duyuran ve nisan 2014 e erör örgütü ilan edilen Ensar Beyt el-Makdis, 10 Kasım 2014 e DAEŞ liderine biat ettiğini, daha sonra da adını Sina Vilayeti olarak değiştirdiğini açıklamıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024