Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2335 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Haziran 2015 - 14:51

Mısırda 11 Kişinin İdamına Karar Verildi

Büyüt
Küçült
Mısırda 11 Kişinin İdamına Karar
Mısır mahkemesi, 70den fazla kişinin hayatını kaybettiği Port Said katliamı davasında, 11 kişinin idamına karar verdi.

Mısır mahkemesi, 70den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve ülke futbol tarihinin en büyük trajedisi olarak kabul edilen Port Said katliamı davasında, 11 kişinin idamına karar verdi.

Port Said Mahkemesi, Mart 2013 e görülen davada 21 kişinin idamına ve 5 kişinin müebbet hapsine, aralarında Port Said Emniyet Müdürü ün de bulunduğu 10 kişiye 15er yıl, 6 kişiye 10ar yıl, 2 kişiye 5er yıl, bir kişiye de 1 yıl hapis cezası vermişti.

DAVA, ŞUBAT 2014TE TEMYİZE GİTTİ

Ancak Temyiz Mahkemesi, Şubat 2014 e davanın yeniden görülmesi yönünde karar almıştı.

19 Nisanda ise 11 kişi hakkında idam kararı onandı. 73 kişinin yargılandığı davada mahkeme daha önce aralarında El Masri kulübünün 3 yöneticisinin de olduğu 11 kişinin idamını istemişti. Kararlar onay için Baş Müftülüğe gönderildi. İdam kararı ve geri kalan sanıkların kaderi 30 Mayıs aki duruşmada netliğe kavuşacaktı. Ancak mahkeme, 30 Mayıs a açıklaması beklenen kararını bugüne ertelemişti.

Port Said Stadı da Şubat 2012de, El Masri ile El Ehli futbol takımları arasında oynanan maçtan sonra seyircinin sahaya inmesi üzerine çıkan olaylarda El Ehli takımı taraftarı 74 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından 9u eski emniyet, 3ü El Masri takımı yöneticisi 73 kişi hakkında dava açılmıştı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024