Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2108 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Haziran 2015 - 05:38

Mısır, Refah Sınır Kapısını açtı

Büyüt
Küçült
Mısır, Refah Sınır Kapısını
Dünya Haberleri › Mısır, Refah Sınır Kapısını açtı haberi

Mısır, Gazzenin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısını çift yönlü açtı.Gazze Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subha, Sabah saatlerinden itibaren sınırı geçmek için bekleyen onlarca kişi Gazzeden ayrılmaya başladı.

Mısır tarafında da sınırı geçmek için bekleyen insanlar birikti” dedi. Refah Sınır Kapısından geçmek için bekleyen 4 bini hasta, 3 bini öğrenci yaklaşık 15 bin kişinin olduğunu belirten Ebu Subhe, Kahire yönetimine kapıyı sürekli açık tutmaları çağrısında bulundu. Mısır yönetimi çarşamba günü Filistin tarafına Refah Sınır Kapısını 3 gün süreyle çift yönlü olarak açacaklarını bildirmişti. İsrail ablukası nedeniyle Gazzenin dünyaya açılan tek kapısı  durumundaki Refah Sınır Kapısı, Mısırda demokratik yollarla seçilmiş  Cumhurbaşkanı Muhammed Mursinin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırıldığı  Temmuz 2013ten beri sadece insani durumlar dışında kapalı tutuluyor.

Sisiden hezeyanlar: “Allah beni Mısıra derman olarak gönderdi”

Darbe ile iktidara gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, Almanyada yaptığı bir açıklamada Allahın kendisini Mısır halkına doktor olarak gönderdiğini söyledi. Sisi “Mısır bir uçurum kenarındaydı. Biri gelip de onu itti ve düşerken ben geldim.Allah beni doktor olarak yarattı ki Mısırın durumu teşhis edeyim. Siz ne zannediyorsunuz bunu istihbaratçılar, siyasi uzmanlar, medya mensupları hatta filozoflar bile bana dedi. Bu Allahtan bir nimettir bana” dedi.

16 Haziran öncesi Mursi için:Free Morsi

16 Haziran günü Mısırda mahkemenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam cezasıyla ilgili karar vermesi beklenirken, idam cezasına karşı kampanyalar hız kazandı. ‘Free Morsi sloganıyla imza kampanyaları ve farkındalık yaratmak amaçlı etkinlikler düzenleniyor.  Öte yandan Mısırda  birçok darbe karşıtı öğrenci ve aktivistten haber alınamıyor. Mısırlı insan hakları örgütü “Adalet”, Nisan ve Mayıs aylarında 91 kişinin kaybolduğunun doğrulandığını ve bunların 38inin hala kayıp olduğunu açıkladı.

Mahkemeye zarf ulaştı

İsrailin Arutz Sheva yayın organı, 2 Haziranda Kahire müftüsünün idam ile ilgili kararının mühürlü bir zarfta mahkemeye ulaştığını iddia etti. Fakat, idam kararı onaylanırsa meydana gelebilecek şiddet olaylarını engellemek ve o sırada Almanyada bulunan Sisinin güvenliği sağlamak gerekçesi ile zarfın açılmadığını ve davanın 16 Hazirana ertelendiğini yazdı..

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024