Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2349 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2015 - 06:23

Merkel söz verdi ama ortada bir şey yok!

Büyüt
Küçült
Merkel söz verdi ama ortada bir şey
Dünya Haberleri › Merkel söz verdi ama ortada bir şey yok! haberi Almanyada NSUnun işlediği ve istihbarat servisi BNDnin adının karıştığı cinayetlerde öldürülen Mehmet Kubaşıkın ailesi davanın kapatılacağı endişesi taşıyor. Anne Kubaşık, Merkel bize söz verdi ama ortada hiçbir şey yok dedi.
Star - Ankara

Almanyada ‘Türk cinayetleri olarak bilinen ve istihbarat servisi BNDnin adının karıştığı cinayetlerde öldürülen Mehmet Kubaşıkın ailesi davanın kapatılacağı endişesi taşıyor. Eşi Elif Kubaşık, “Tanıklar bir bir ölü bulunuyor. Dosyalar mahkemede kayboluyor. Merkel bize söz verdi ama ortada hiçbirşey yok” dedi. Kubaşık ailesi, Başbakan Ahmet Davutoğlunun Dortmund mitingi sırasında kendilerini ziyaret eden Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı heyetine yaşadıkları trajediyi anlattı.

Aileye ‘eroinci iftirası

Baba Mehmet Kubaşık, Kahramanmaraştan 1991 yılında eşi Elif ve  kızı Gamze ile birlikte büyük umutlarla Almanyaya göç etti. Baba Kubaşık, zor şartlarda para biriktirdi, kendi büfesini açtı. 4 Nisan 2006da eşi ve çocuklarına ‘Allahaısmarladık diyerek büfesine giden Kubaşık, geri dönemedi. Anne Elif Kubaşık, “Bize eroinci, esrarcı diyorlardı. Evimizi köpeklerle aradılar. Bize öyle suçlamalarda bulunuyorlardı ki,mahallede ‘Senin baban eroinci diyerek oğlum Ergünü başından yaraladılar” sözleriyle yaşadıklarını anlattı. Mehmet Kubaşık 2000-2006 yıllarında öldürülen 8 Türkten biri. Hükümet ve medya bu cinayetleri ısrarla ‘uyuşturucu çatışmasına bağlamaya çalışmış; ancak 2011de cinayetleri Neo-Nazi Alman Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) teröristlerinin işlediği, Alman istihbarat örgütü BND ajanlarıyla da bağlantılı oldukları ortaya çıkmıştı. Almanya hükümeti ailelere adalet sözü vermiş, ancak davanın resmi tanıkları Thomas R. ve Florian H. ile adı açıklanmayan sevgilisi ‘tehdit altındayım dedikten kısa süre sonra ölü bulunmuştu.

Değişin Türkiye bize sahip çıktı

Elif Kubaşık, bu süreçte sevindirici tek şeyin Türkiyeden gördükleri destek olduğunu söyleyerek, “Türkiye yanımızda olduğu için cesaretimiz yerine geldi. Yoksa kendimizi çok yalnız hissedecektik. Davutoğlu Dışişleri Bakanlığı iken bizzat bizimle ilgilendi. 1991de geldiğimiz Türkiyeden bunları görmemiştik. Bugün devlet bizzat ilgileniyor” dedi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024