Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1989 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mart 2015 - 12:56

Merkel : Euro başarısız olursa, Avrupa başarısız olur

Büyüt
Küçült
Merkel : Euro başarısız olursa, Avrupa başarısız

Yunanistanın şu aralar kendilerini düşündürdüğünü kaydeden Merkel, Tabii ki, bu aralar Yunanistanı düşünüyoruz. Yunanistan henüz borç krizini aşmış değil. Daha gidilmesi gereken zorlu bir yol var ifadelerini kullandı.

ALMANYADAN ÇİPRASA RET

Focus Online ın bildirdiğine göre, Yunanistan yardımı bir zorunluluk olarak kabul etmeli diyen Angela Merkel, Çiprası  Pazartesi Berline  davet ettim. Ziyaretin gerçekleşecek olmasından memnunum. Konuşmamız, belki de tartışmamız için yeterince zamanımız olacak. Euro başarısız olursa, Avrupa başarısız olur. Ben bu noktadayım dedi.

ÇİPRAS: KORKMUYORUZ


Bu arada, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, yoksullara gıda kuponu dağıtılmasına ve bedava elektrik verilmesine imkan veren yasa tasarısına Avrupa Birliğindeki ortaklarından gelen eleştirilere sert tepki gösterdi ve hükümetinin, ülkeye kredi sağlayanlarca korkutulamayacağını söyledi.

İngilterede yayın yapan Channel 4 televizyonuna göre, ABnin Yunanistanı izleme komisyonundan Declan Costello, Atinaya tek yanlı kararlar almaması gerektiği çağrısını yapmıştı.

Channel 4 muhabirine göre, Costello, Atinaya yazdığı mektupta, İzlenecek politika konusunda gerektiği şekilde danışılması ve reform çabalarında tutarlılık gereğini vurguladı; üzerine eğilinmesi gereken çeşitli konular olduğunu, bunların kapsamlı ve uyumlu bir paket bağlamında ele alınmasına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Costello, bunun tersine hareket etmek tek yanlı davranmak olur ve bölük pörçük adımlar, yapılmış taahhütlere uygun düşmez. dedi.

Tsipras, parlamentoda milletvekillerine yaptığı konuşmada, bir insanlık kriziyle başetmenin tek yanlı hareket olduğunu söyleme küstahlığında bulunan kişilere ne denebilir? Yunanistanda binlerce ev elektriksizlikten donsun diye bizden bu tasarıları dondurmamızı istiyorlar. Bizi korkutmak için bunu yapıyorlarsa, yanıtımız şu: Bizi korkutamazsınız. dedi.

Günün ileri saatlerinde oylanacak olan insani kriz yasasının muhalefetin de desteğiyle parlamentodan kolayca geçmesi bekleniyor.

Bu arada Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, düzenlediği basın toplantısında, Yunanistanla ilgili tartışmaların, borçlar üzerinde değil, ülke ekonomisine rekabet gücünün yeniden nasıl kazandırılabileceği üzerinde odaklanması gerektiğini söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024