Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1802 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Nisan 2015 - 06:15

Mehmet Görmez: Samimiyseniz haçlı seferlerinden başlayın

Büyüt
Küçült
Mehmet Görmez: Samimiyseniz haçlı seferlerinden
Dünya Haberleri › Mehmet Görmez: Samimiyseniz haçlı seferlerinden başlayın haberi

Ermeni iddialarına ilişkin kışkırtıcı ve ikiyüzlü açıklamaları sonrası tekrar konuşan Papanın Gördüğümüz ve duyduklarımız karşısında sessiz kalamayız demesi Vatikan önce Hristiyan dünyasının soykırımlarını görsün yorumlarını beraberinde getirdi.

‘Soykırım çıkışıyla Türkiyenin tepkisini çeken ve dünyada şaşkınlığa neden olan Papa Françesko, Vatikandaki ayininde “Gördüğümüz ve duyduklarımız karşısında sessiz kalamayız” diyerek ikiyüzlü tavrını savunmaya devam etti.

“Olayları adıyla telaffuz etmek gerektiğini” belirten Katoliklerin ruhani liderinin bu son açıklamaları Batının soykırımlarını görmezden gelen Hristiyan dünyasının tavrını bir kez daha gözler önüne serdi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Papanın 1915 iddialarına dair küstah sözlerine, “Lobilerin, din kurumlarının duaları ve ayinlerine kadar uzanmış olması üzücüdür.

Tarihte yaşanmış acılar üzerinden toplumlar birbirini sorgulamaya kalkarsa bundan en büyük zararı Vatikan görür” açıklamasında bulunarak Hristiyan dünyasının konuşulmayan soykırımlarını hatırlatmıştı. Papa Françeskonun yanlı ve politik tavrı, 11. yyda Müslümanların elindeki Ortadoğu topraklarını ele geçirmek için düzenlenen ve milyonlarca insanın hayatını kaybettiği Haçlı Seferlerindeki kışkırtıcı Kilise zihniyetinin bugün de devam etmesi şeklinde yorumlandı. Papa Françesko, Vatikanda Ermeniler için düzenlenen pazar ayininde, 1915 Olaylarından söz ederken, selefi Papa 2nci Jean Paul döneminde imzalanan deklarasyonda yer alan “20nci yüzyılın ilk soykırımı” ifadesine atıfta bulunmuştu.

ABNiN iKiYÜZLÜLÜKLE iMTiHANI

Hristiyan dünyasının gerçekleştirdiği soykırımları görmezden gelen Papa Françeskonun 1915 olaylarına ilişkin kışkırtıcı açıklamalarının yankıları sürerken, Avrupa Parlamentosu bugün Türkiye-AB ilişkilerini etkileyecek kritik bir seçime ev sahipliği yapıyor.  Avrupa Parlamentosunda (AP) 24 Nisan öncesi “Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümü” başlıklı karar tasarısı ele alınacak.

Genel Kurulda tasarıya ilişkin görüşmeler ve oylama bugün yapılacak. Türkiye, “soykırım” tasarısından duyduğu rahatsızlığı geçen hafta Ankarada en üst düzeyde yoğun temaslarda bulunan AP Başkanı Martin Schulza iletmişti. Tasarının kabulü durumunda Türkiye-AB ilişkilerinde ortaya çıkacak “sıkıntılar” ile ilgili uyarılar yapıldı. AP Başkan Yardımcısı Antonio Tajani, APdeki oylama öncesi ihsas-ı rey olarak değerlendirilebilecek bir açıklamada bulunarak,  “Biz şimdiki değil, 100 yıl önceki Türkiyeyi cezalandırıyoruz. Türklere de aynı şey yapılmış olsa, onlara da zarar gelmiş olsa, onlar için de aynısını yapardık. Türkiye Ermeni soykırımını kabul etmekle önemini yitirmez” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024