Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2140 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2015 - 16:00

Maldivlerde eski bakana 10 yıl hapis

Büyüt
Küçült
Maldivlerde eski bakana 10 yıl

Hakim Muhammedin gözaltına alınması ve tutuklanması emrini veren Maldivlerin eski Devlet Başkanı Muhammed Naşid de yaklaşık bir ay önce 13 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Tholath İbrahim, Naşidin iktidarında ve hakim Muhammedin gözaltına alındığı dönemde savunma bakanlığı görevindeydi.

Mahkeme, eski savunma bakanının hakimin gözaltına alınması ve askeri eğitim için kullanılan bir adada tutulmasında eski Devlet Başkanı Naşide yardım ettiğine karar verdi.

Maldivlerde Mamun Abdül Gayyumun 30 yıllık dikta iktidarını sona erdirerek 2008 yılında devlet başkanı seçilen Muhammed Naşidin hapisle cezalandırılması, uluslararası toplum tarafından eleştirilmiş ve olayın ülkede demokratik geçiş sürecine gölge düşürdüğü yorumları yapılmıştı.

Muhammed Naşid, hakim Abdulla Muhammedin gözaltına alınmasına karşı düzenlenen ve haftalarca süren gösterilerin ardından 2012 yılında görevinden ayrılmıştı. Maldivlerde bir yıl sonra yapılan seçimlerde Mamun Abdül Gayyumun üvey erkek kardeşi Yemin Abdül Gayyum yönetime gelmişti.

Muhalifler, hakimin gözaltına alınmasıyla ilgili davanın, Muhammed Naşidin 2018 yılında yapılacak devlet başkanlığı seçiminde olası adaylığının önünü kesme amacı taşıdığını savunuyor.

Maldivlerde yargı mensuplarının yaygın biçimde Abdül Gayyum ailesine sadık kaldığı, hakimlerin vasıfsız olduğu ve yasaların güncel olmadığı düşünülüyor.


AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024