Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2277 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2015 - 07:16

Makendonyada kanlı baskın

Büyüt
Küçült
Makendonyada kanlı
Dünya Haberleri › Makendonyada kanlı baskın haberi

Bir gencin polis tarafından öldürülmesinin hükümet tarafından gizlendiği iddiası üzerine geçen hafta tansiyonun yükseldiği Makedonyada dün de emniyet güçlerinin Arnavut nüfusun yoğun olduğu bir mahalleye düzenlediği baskında kan döküldü.

Polis mahallede olduğu öğrenilen saldırganlara yönelik geniş çaplı operasyon başlattı, ancak saldırganların polise karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Olaylarda 8 polis hayatını kaybetti, 37 polis yaralandı. İlk belirlemelere göre saldırganlardan 14ü öldürüldü. Ülkenin kuzeyindeki Kumonava kasabasındaki gelişmelerle ilgili bilgi veren Makedonya İçişleri Bakanı Gordana Yankulovska, operasyonun devlet kurumlarına silahlı saldırı hazırlığında olan teröristlere karşı düzenlendiğini belirtti.  

Arnavutlar hedef alınıyor

Bölgedeki yerel basın, operasyonun, Arnavut nüfusun yoğun olduğu bir mahalleyi hedef aldığını belirtti. Polisten yapılan açıklamada, yasa dışı silahlı grubun bir komşu ülkeden Makedonyaya giriş yaptığı ifade edildi. Ancak başka detay verilmedi. Yerel basın ise bu ülkenin, Kosova olduğunu öne sürdü. Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga Makedonya güvenlik güçlerinin Kumanovadaki Arnavut evlerine, karadan ve havadan operasyon düzenlenmesini kınadı. Yahyaga, tarafların silahlardan uzak durmalarını isteyerek Kumanovadaki olayları yakından izlediklerini ve gerektiğinde Kosova Ulusal Konseyini toplayacağını söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024