Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2267 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Haziran 2015 - 21:22

Madagaskarda siyasi krize çözüm arayışları

Büyüt
Küçült
Madagaskarda siyasi krize çözüm
Dünya Haberleri › Madagaskarda siyasi krize çözüm arayışları haberi

Eski Devlet Başkanı Ravalomanana, parlamento ile Devlet Başkanı Rajaonarimampianina arasındaki krizde arabuluculuk önerdi

AA

Madagaskarın eski Devlet Başkanı Marc Ravalomanana, parlamento ile Devlet Başkanı Hery Rajaonarimampianinayı karşı karşıya getiren güvenoyu krizini çözmek için arabulucu olmayı teklif etti.

Ravalomanana, başkent Antananarivoda gazetecilere açıklamasında, devlet başkanı ve parlamento yetkilileriyle görüştüğünü, izin verildiği taktirde arabulucuk rolü üstlenebileceğini belirtti.

Parlamentoda geçen ay sonunda yapılan oylamada, 151 milletvekilinden 121i Rajaonarimampianina ın birçok kez anayasayı ihlal ettiği yönünde görüş bildirmişti.

Adının açıklanmasını istemeyen bir milletvekili, AA muhabirine, Devlet Başkanı Rajaonarimampianina ın, Roger Koloyu başbakanlık görevine getirmesinin yaklaşık 2 ay zaman alması ve 8 ay sonra onu görevden alarak yerine iş adamı Jean Ravelonarivoyu görevlendirmesi ve Yüksek Adalet Mahkemesini kurmakta gecikmesinden dolayı eleştirildiğini söylemişti.

Ayrıca Savunma Bakanı Jean Dominique Rakotozafy, anayasaya aykırı her türlü değişiklik girişimine karşı mücadele vereceklerini ifade etmişti.

Madagaskar Devlet Başkanı Hery Rajaonarimampianina, parlamentonun kararının uygun koşullarda alınmadığını öne sürmüş, oylamanın şeffaf, yasalara ve prosedürlere uygun bir ortamda düzenlenmediğini iddia ederek bazı milletvekillerini yolsuzluk yapmakla suçlamıştı.

Karar Anayasa Mahkemesi e gönderildi.

Marc Ravalomanana, 2009da görevi sırasında Başkanlık Sarayı önünde gösteri yapan 30a yakın kişinin öldürülmesi emrini vermekten ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Ravalomanana, 17 Mart 2009daki askeri darbeden sonra ülkesini terk etmek zorunda kalmış ancak ekimde 5 yıldır sürgünde olduğu Güney Afrikadan ülkesine dönmüştü.

Ravalomanana, döndükten hemen sonra evinin önünde yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Rajaonarimampianina ın uluslararası toplum tarafından tanındığını ancak bunun halkın tercihini yansıtmadığını savunarak Ülkeyi terk ettiğimde iktidardaydım. Şimdi döndüğüme göre Madagaskarlılar ne yapmaları gerektiğini biliyor demiş, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınarak ev hapsine mahkum edilmiş ve iki ay önce serbest bırakılmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024