Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1246 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Aralık 2019 - 19:19

Macron ve Sisi, Türkiye-Libya mutabakatına karşı çıktı

Büyüt
Küçült
Macron ve Sisi, Türkiye-Libya mutabakatına karşı
Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Mısır Devlet Başkanı Sisi arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde her iki liderin, Türkiye ile Libya arasında yapılan mutabakata karşı çıktığı açıklandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah el Sisi arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde her iki liderin, Türkiye ile Libya arasında gerçekleştirile mutabakata karşı çıktığı açıklandı. Macron, Sisi ile Libya krizini görüştü. Fransız cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, iki lider telefon görüşmesinde, Libya'da çatışmaların yükselmesinin getireceği riskleri ele aldı. Macron ve Sisi tüm Libyalı ve uluslararası aktörlere temkinli davranma çağrısında bulundu. Açıklamada iki lider Libya'daki krize Birleşmiş Milletler çatısı altında siyasi bir çözüm bulunması yönündeki isteklerini dile getirdiği vurgulandı. Macron ve Sisi Berlin konferansı perspektifinde Libya içerisindeki taraflar arasında müzakereleri yeniden canlandırmak için ortak hareket etme konusunda anlaştı. Macron ve Sisi'nin Türkiye'nin Libya ile yaptığı deniz mutabakatı anlaşmasının uluslararası deniz hukukuna aykırı olduğu konusunda hemfikir oldukları bildirildi. Libya'da Katar ve Türkiye Birleşmiş Milletler tarafından meşru kabul edilen Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni desteklerken, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır, Hafter'le ittifak halindeki Tobruk hükümetini destekliyor.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024