Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2240 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mart 2015 - 12:15

Lufthansa pilotları grevde

Büyüt
Küçült
Lufthansa pilotları

Alman havayolu şirketi Lufthansada pilot sendikası Cockpitin (CV) çağrısı üzerine pilotlar yerel saatle 00.01den itibaren greve başladı.

Lufthansa şirketi, pilotların iş bırakması sebebiyle kısa ve orta mesafeli 750 seferini iptal etti. Grevden dolayı yaklaşık 80 bin yolcunun etkileneceği bildirildi.

Alman hava yolu şirketi, yolculara uçuş tarihlerini değiştirmeleri veya tren kullanmaları çağrısında bulundu. Lufthansanın resmi internet sayfasında açıklanan listede, iptal edilen uçuşların çoğu Frankfurt ve Münihe inecek veya bu kentlerden kalkacak seferleri kapsadığı görüldü.

CVden yapılan yazılı açıklamada, 19 Mart Perşembe günü de saat 00.01 ile 23.59 arasında uzun mesafeli uçuşlardaki ve Lufthansa Cargodaki pilotlara iş bırakmaları çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, grevin hedefinin toplu sözleşmenin sonuçlanması olduğu ifade edildi.

Lufthansa şirketinin üzerindeki baskıyı artırmak için grev kapsamının genişletildiği bildirildi.

Sendika ile şirket yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş sürelerinde anlaşma sağlanamıyor. Lufthansa, pilotlarda en erken emekliğe geçişi 55ten 60 yaşa ve görevden ayrılmadaki yaşı da 58den 61e çıkarmak istiyor.

Lufthansa ile sendika arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sebebiyle 1 yılda değişik aralıklarla pilotlar 11 kez greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024