Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2538 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Nisan 2015 - 06:02

Londrada PEGIDA destekçileri ve karşıtları gösteri yaptı

Büyüt
Küçült
Londrada PEGIDA destekçileri ve karşıtları gösteri
Dünya Haberleri › Londrada PEGIDA destekçileri ve karşıtları gösteri yaptı haberi

İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketinin İngiltere kolu, Londrada ilk gösterisini düzenledi. Gösteri, Faşizme Karşı Birlik Ol grubu tarafından protesto edildi.

AA İslam ve göçmen karşıtı  Avrupa ın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketinin İngiltere kolu, başkent Londrada Başbakanlık binası önünde protesto gösterisi düzenledi.    Hareketin Londrada düzenlediği ilk gösteriye yaklaşık 100 PEGIDA destekçisi katıldı ve İngiltere ile Birleşik Krallık bayrakları taşıdı.    Londra Faşizm Karşıtları (AFN) ve Londra merkezli Faşizme Karşı Birleş (UAF) isimli grupların 400den fazla üyesi ise, PEGIDA protestosuna tepki olarak karşı gösteri yaptı. Gruplar karşı gösteride, PEGIDA geri git, PEGIDA defedilmeli, Nazileri kim koruyor? Nazileri polis koruyor gibi sloganlar atarken, üzerinde Irkçılığa hayır, İngilteredePEGIDA gösterisine bir daha asla ve PEGIDA ın İngilterede kök salmasına izin verme yazılı pankartlar taşıdı.   PEGIDA destekçilerinin gösteri yaptığı alana yaklaşmak isteyen faşizm karşıtları polisin engeliyle karşılaştı. Yoğun güvenlik önlemleri alan polis, PEGIDA destekçileri ve karşıtları arasında etten duvar oluştururken, PEGIDA gösterisinin gerçekleştiği bölüme yaklaşmak isteyen faşizm karşıtları ile polis arasında kimi zaman arbede yaşandı.   PEGIDA İngiltereden protesto gösterisine ilişkin yapılan açıklamada, Gelip, bizim barışcıl gösterimize katılın. Aşırıcıların ellerinde hayatlarını kaybedenleri anmak için bir araya geleceğiz. Erkekler, kadınlar ve çocuklar davetlidir. Barışçıl bir şekilde dünyaya İngiltere in asla İslamiyet tarafından domine edilemeyeceğini gösterin denilmişti.    PEGIDA ın İngiltere kolunun kaç üyesi olduğu bilinmiyor ancak grubun sosyal paylaşım sitesi Facebook aki sayfasını yaklaşık 20 bin kişi takip ediyor.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024