Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2671 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Mayıs 2015 - 05:49

Kürt Devleti masada

Büyüt
Küçült
Kürt Devleti
Dünya Haberleri › Kürt Devleti masada haberi

Irak Kürt Bölgesi Başkanı Başkanı Mesud Barzani, Musul, DEAŞ, Bağdat yönetimiyle ilişkiler ve Kürt Devleti gündemiyle gittiği Washingtonda dün ABD Başkanı Barack Obama ile biraya geldi.

Barzani ve Obama görüşmesine ABD Başkan Yardımcısı Joe Bidenın da katıldığı belirtildi. Irakta DEAŞla mücadelede ABD desteğinin devam etmesini talep eden Barzaninin, özellikle Erbil Yönetimine yapılacak silah yardımını artmasını istediği açıklandı. Kürtlerin geleceği ve ‘Kürt Devleti konusunun da gündeme geldiği toplantıda, Musul operasyonu ve Bağdat Yönetimiyle yaşanan sorunlar da konuşuldu. Beyaz Sarayın daveti üzerine gerçekleştiği belirtilen ziyarette Barzaniye, bölgesel hükümetten birçok yetkili eşlik etti. ABD, Irakta IŞİD terörü ile mücadele ettiğini söyleyerek, Bölgesel Kürt Yönetimine silah ve lojistik destek veriyor.

‘CONİLERİN KOMUTANI DEĞİŞİYOR

ABD Başkanı Barack Obama, Genelkurmay Başkanlığına Deniz Piyade Komutanı Joseph Dunfordu getiriyor. Obama, 4 yıldır Genelkurmay Başkanlığını yürüten General Martin Dempseyin yerine Dunfordu getireceğini açıkladı. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024