Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3582 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Ocak 2015 - 13:06

Küba lideri Fidel Castro: ABDye güvenmiyorum

Büyüt
Küçült
Küba lideri Fidel Castro: ABDye

Castro, Havana Üniversitesi öğrenci federasyonuna yazdığı mektupta, geçen aralık ayında iki ülke arasında 50 yılı aşkın süredir kopuk ilişkileri onarma kararı alındığının açıklanmasının ardından normalleşme süreciyle ilgili ilk kez yorumda bulundu.

Küba devriminin lideri Fidel Castro, Komünist Parti gazetesi Granmada da yayımlanan mektubunda, Ne ABDnin politikasına güveniyorum ne de onlarla iki çift laf ettim. Ama bu çatışmalara barışçı çözümü reddettiğim anlamına gelmez ifadesini kullandı.

Fidel Castro, Daima dünyadaki tüm insanlarla, siyasi hasımlarımız dahil olmak üzere, dostluk ve işbirliğini savunacağız diye yazdı.

Fidel Castro son olarak 8 Ocak 2014te halk içine çıkmış ve Havanadaki bir sanat galerisini gezmişti.

ABD-KÜBA İLİŞKİLERİ

ABD ve Küba arasındaki ilişkiler Fidel Castronun 1959da ABD destekli Fulgencio Batista rejimini devirmesi sonucu yönetime gelmesiyle bozulmaya başladı. Taraflar arasında başlayan gerginlik, ABDnin Kübaya 1960tan bu yana ticari ambargo uygulamasına neden olmuş ve iki ülke ilişkileri 1961de kesilmişti.

Obama yönetimi, geçen aralık ayı sonunda açıkladığı Küba ile ilişkilerin normalleşmesi sürecinde ilk adımı atarak, seyahat ve mali alanlardaki bazı yaptırımları gevşetmişti. Ayrıca bu ay süreç çerçevesinde üst düzey bir ABD heyeti, Kübada iki gün süreyle müzakerelerde bulunmuştu.

CHENİN KIZI: BABAM SAĞ OLSAYDI...

Küba Devriminin efsanevi önderlerinden Che Guevaranın kızı Dr. Aleida Guevara ise ABD ile Küba arasında 53 yıl önce kesilen ilişkilerin yeniden canlanmaya başlamasına olumlu yaklaştığını açıklamıştı. Babasının adına Vancouverda bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Che Guevara Konferansına katılmak üzere Kanadaya giden Aleida Guevara, Küba ile ABDnin yakınlaşmasını sevindirici bulduğunu söylemişti.

Babasının, ABD insanlığın en büyük düşmanıdır sözünün hatırlatılması üzerine Aleida Guevara, Olanların üzerinden çok zaman geçti. Babam sağ olsaydı, görüşmelere açık olurdu demişti.

ABDnin, Küba halkının kimliğine saygı duymadan, kaynaklarını yağmalamak istediği için düşmanları olduğunu ifade eden Aleida Guevara, İki ülke arasında ticari ilişkiler nasılsa olur ama saygı ve eşitlik olmadan asla sağlıklı bir ilişki kurulamaz. ABD, kimliğime saygı duymak zorundadır diye konuşmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024