Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2009 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mart 2015 - 00:34

Kol saatli yolsuzluk bakan götürdü

Büyüt
Küçült
Kol saatli yolsuzluk bakan

Devletten ihale alan bazı işadamlarının, bakana ve yakın çalışma arkadaşlarına değerli takım elbiseler, oğluna ise iş imkanı sağlayıp, 10 bin 300 euro değerinde Rolex bir saat hediye ettikleri öne sürülmüştü. Bakan Lupi böylece, yolsuzluk operasyonundan 72 saat sonra istifa etmiş oldu.

İtalyada hafta başında başlatılan yolsuzluk operasyonunda adı geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Maurizio Lupi görevinden istifa etti.

Ülkede toplam değeri 25 milyar euroyu bulan mega yapı projelerinin ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle Floransa Savcılığının hafta başında başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir eski üst düzey bürokrat ve bazı işadamlarının, Bakan Lupiye ve oğluna hediyeler verdiği iddiası bakanın istifasına yol açtı.

DİNLEME KAYITLARIYLA GÜNDEME GELDİ


2013teki genel seçimlerden sonra güçlükle kurulan Enrico Letta hükümetinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevini üstlenen, ardından 2014te başa gelen Matteo Renzi liderliğindeki hükümette de koltuğunu koruyan Maurizio Lupi ve oğluna hediyeler verildiği iddiası operasyon kapsamındaki telefon dinleme kayıtları ortaya çıkınca gündeme geldi.

HÜKÜMETİ BAŞI DİK BIRAKIYORUM

Dün akşam katıldığı bir televizyon programında meclisi bilgilendireceğini, daha sonra istifa edeceğini açıklayan Maurizio Lupi, bu sabah istifasını açıkladı. Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisine hitap eden Lupi, Hükümeti başı dik bırakıyorum. Bundan sonra parlamentoda yapmam gereken neyse onu yapacağım dedi.

Oğluna verilen hediyelerle ilgili olarak Lupi, Bu hediyeler bana gelseydi bunları kabul etmezdim. Oğlum ABDde çalışıyor. Kimseye oğlum için baskı yapmadım. İstifa ediyorum ama istifamı gerektiren nedenler ortada yok diye konuştu.

Lupi, Başbakan Renziye de kendisine güvendiği için teşekkür ederek, Hiçbir zaman istifamı istemedi ifadesini kullandı.

Başbakan Matteo Renzi, dün yaptığı açıklamada, Lupinin istifa kararını bilgece bir karar olarak değerlendirmişti.

Yolsuzluk operasyonu kapsamında ortaya çıkan telefon kayıtlarında, operasyonda sorgulanan ve gözaltına alınan iş adamlarından Stefano Perottinin Bakan Lupinin nüfuzundan yararlanmak için oğluna 10 bin 300 euroluk bir kol saati hediye ettiği, bir başka işadamı Franco Cavallonun da bakana pahalı takım elbiseler gönderdiği iddiaları dile getirilmişti.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024