Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2145 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Nisan 2015 - 06:34

KKTCde seçim 2. tura kaldı

Büyüt
Küçült
KKTCde seçim 2. tura
Dünya Haberleri › KKTCde seçim 2. tura kaldı haberi

Yavru vatandaki cumhurbaşkanlığı seçiminde 7 aday kıyasıya yarıştı. Ancak adayların hiçbiri yüzde 50ye ulaşamayınca seçim ikinci tura kaldı. 26 Nisandaki yarış en yüksek oyu alan Derviş Eroğlu ve bağımsız aday Mustafa Akıncı arasında.

KKTC Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şafak Öneri, hiçbir adayın yüzde 50den fazla oy alamadığı cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığını bildirdi. Ülke genelindeki 693 sandığın açıldığını belirten YSK Başkanı Öneri, seçimlere katılımın da yüzde 62,5de kaldığını belirtti. Şafak Öneri, resmi olmayan geçerli oy dağılımını şöyle aktardı: Derviş Eroğlu yüzde 28,35, Mustafa Akıncı yüzde 26,8, Kudret Özersay yüzde 21,25, Sibel Siber yüzde 22,49, Mustafa Onurer yüzde 0,39, Mustafa Ulaş yüzde 0,23, A. Salih Kırdağ yüzde 0,49.

5 yıl görev yapacak

Birinci tur seçiminde en yüksek oyu alan iki aday Eroğlu ve Akıncı, 26 Nisanda yapılacak ikinci tur seçimlerinde cumhurbaşkanlığı için yarışacak. İkinci turda en yüksek oyu alan  cumhurbaşkanı olacak ve 5 yıl görev yapacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024