Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1726 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2015 - 22:17

Kim çıldırdı; 15 kişiyi kurşuna dizdi

Büyüt
Küçült
Kim çıldırdı 15 kişiyi kurşuna

Kuzey Kore lideri Kim Jong Unun, bu yıl içinde otoritesine karşı çıkmakla suçlanan 15 üst düzey yetkilinin idam edilmesi emirlerini verdiği, emirlerin uygulandığı bildirildi. Kuzey Kore lideri Kimin verdiği idam kararlarına ilişkin bilgiyi Güney Kore İstihbarat Dairesi Başkanı Lee Byoung Ho, parlamentoda yapılan gizli toplantıda paylaştı.

CASUSLUKLA SUÇLANAN 2 BAKAN YARDIMCISI DA İDAM EDİLDİ

İngiliz yayın kuruluşu BBC, kurşuna dizilerek idam edilen Kuzey Koreli yetkililer arasında Kimin politikalarına karşı çıkan, ayrıca casuslukla suçlanan iki bakan yardımcısı ve bir orkestranın üyelerinin bulunduğunu duyurdu.

KİMİN EŞİNİN ORKESTRASINDAKİ 4 MÜZİSYENİ DE KURŞUNA DİZDİRDİ

İdam edilen dört kişinin, Kimin eşi Ri Sol-junun şarkıcılık yaptığı orkestrada görevli müzisyenler olduğu bildirildi. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, 2014 yılında da ülkenin ikinci adamı sayılan ve aynı zamanda amcası olan Jang Song-Thaeki idam ettirmişti. Jang Song-Thaekin vatana ihanetten suçlu bulunduğu açıklanmıştı. Çin basınında yer alan haberlerde, Kim Jong-Unun, amcasını ve beş yardımcısını üç gün boyunca aç bırakılan köpeklere parçalattırdığı ileri sürülmüştü.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024