Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2309 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Mart 2015 - 12:57

Kerkükte IŞİDe operasyon

Büyüt
Küçült
Kerkükte IŞİDe

Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgilere göre Kerkükün 25 kilometre güneyindeki Beşir köyünün kurtarılması için sabah saatlerinde ağır silahlarla IŞİD mevzileri ateş altına alındı. ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerine ait savaş uçaklarının, hava saldırısıyla destek verdiği operasyonda binlerce Türkmen milis de yer aldı.

Türkmen köyü olarak bilinen Beşirde, IŞİDin ordu birliklerinin ilerleyişini durdurmak için yollara mayınlar döşediği görüldü. Bu nedenle ordu birlikleri, kontrollü ve yavaş ilerliyor. Mayın imha uzmanları arazide gerekli temizliği yaptıktan sonra diğer diğer güçler ilerlerken çevredeki iki köy, IŞİDin elinden kurtarıldı.

TÜRKMEN LİDER ÇATIŞMA SAHASINDA

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi, IŞİD militanlarının kaçmaya başlaması nedeniyle operasyonun kolay sonuçlanacağını belirtti. İntihar eylemcileriyle yollara döşenen mayınların tehlikeli olduğunu aktaran Salihi, tüm engellemelere rağmen Beşirin birkaç saat sonra kurtarılacağını kaydetti.

Kerkük İlçe ve Nahiyeler Polis Müdürü Serhat Kadir ise önlerinde hiçbir direniş olmadığını, sadece örgüt militanlarının tarla ve yollara döşediği patlayıcıların temizlenmesi gerektiğini ifade etti.

Halk Toplulukları Tazehurmatu Komutanı Ahmet Muratlı da operasyonun bu sabah başladığını kaydederek, Beşir köyünü, bugün IŞİD militanlarından temizleyeceğiz. Bizimle bu operasyona Peşmerge güçlerinin yanın sıra Tuzhurmatu, Dakuk, Amirli ve Kerkükten de binlerce gönüllü gönüllü savaşçı var dedi.

Beşir köyü, Irak ordusunun çekilmesi üzerine 2014 Haziranında terör örgütü IŞİDin eline geçmiş, terör örgütünün saldırıları üzerine yerel halk, bölgeyi terk etmişti.







E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024