Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2422 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2015 - 06:26

Kara harekatı çağrısına Ateşkes önerisi

Büyüt
Küçült
Kara harekatı çağrısına Ateşkes
Dünya Haberleri › Kara harekatı çağrısına Ateşkes önerisi haberi İnsani durumun ağırlaştığı Yemende BM Temsilcisi, BMGKya ülkeye karadan müdahale çağrısı yaptı. Washington-Riyad hattından BMye 5 günlük ateşkes önerisi geldi.

Suudi Arabistan, ABD ile yaptığı görüşmelerden sonra Yemende beş günlük bir ateşkes uygulanacağını açıkladı. Karar BMye de iletildi. Yemendeki ateşkesin insani yardım ulaştırılması amacıyla yapıldığı bildirildi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suudi Arabistanın “Yemene insani yardım amaçlı 5 günlük ateşkes ilan edilmesi” yönündeki girişimini destekleyeceklerini belirtti. Riyadı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Suud mevkidaşı Adil Cübeyir, Yemene insani yardımın ulaşması için 5 günlük ateşkes ilan edilmesi konusunu görüştüklerini açıkladı. Söz konusu ateşkesin Husilerin riayet etmesi şartına bağlı olduğunu aktaran Kerry, "Eğer Husiler ateşkesi kabul ederse, ateşkesin süresi uzatılabilir" diye konuştu. Yemen'deki durumdan derin endişe duyduklarını dile getiren Kerry, "İnsani yardımların hiçbir aksilik çıkmaksızın ulaşması ve ülkeye silah akışını durdurmak için çaba sarf edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BMGKya mektup

Yemenin BM Temsilcisi, İran destekli Husilerin sivillere yönelik saldırılarını artırmasının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine ülkeye ‘karadan müdahale edilmesi çağrısını yaptı. Yemen BM Daimi Büyükelçisi Halid Yemeni BM Güvenlik Konseyine (BMGK) sunduğu mektubunda, “Uluslararası toplumdan Yemeni kurtarmak için acil bir şekilde kara kuvvetleri göndermesini talep ediyoruz. Özellikle Aden ve Taiz kentlerine” ifadelerini kullandı. Mektupta, uluslararası insan hakları kuruluşlarına ‘Savunmasız halka karşı barbarca ihlalleri belgeleme çağrısı yapıldı. İran destekli Husiler Yemenin güneyindeki Aden kentine yönelik saldırılarını son günlerde yoğunlaştırmıştı. Kente haftalardır ambargo uygulayan Husiler çatışmalardan kaçan sivilleri hedef aldı.BM ile Yemen Uluslararası Forumunun ortak düzenlediği açıklamada ülkede devam eden savaşın insani duruma yönelik olumsuz etkisine dikkat çekilmişti.

Korkutan açıklama

Yemende 22 insani yardım örgütü, ülkeyi felç eden yakıt krizinin Yemendeki yardım çalışmalarını zorladığını ve engelleyebileceğini açıklamıştı. Açıklamaya göre ülkede yaklaşık 20 milyon insan açlık tehlikesiyle karşı karşıya. BM verilerine göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki hava operasyonunun başladığı günden bu yana en az 1400 kişi öldü.

KERRYDEN CİBUTİDE CAMİ ZİYARETİ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dün Cibutiye düzenlediği ziyaretin ardından Suudi Arabistana geçti. Cibutiyi ziyaret eden  Kerry, Cibutili mevkidaşı Mahmud Ali Yusuf ile bir araya geldi. Kerry  ziyareti sırasında ülkenin en büyük camisinde bir grup Cibutiliyle sohbet etti. Görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında Kerry, Yemendeki krizden Ensarullah Hareketinin (Husiler) sorumlu olduğunu belirterek, “Yemende krizi çıkaran Husilerdir. Husilerin, BMGK kararlarına bağlı kalması gerek” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024