Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2016 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Mayıs 2015 - 11:09

Kahreden rapor: Çocuklara tecavüz ettiler!

Büyüt
Küçült
Kahreden rapor: Çocuklara tecavüz

Birleşmiş Milletlerde çalışan Anders Kompassın sızdırdığı raporda, Fransa askerlerinin Orta Afrika Cumhuriyetinde, savaş nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan çocuklara tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Raporun BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ve Aids Free World tarafından hazırlandığı açıklandı. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Kompassın, müdürlerinin konu hakkında harekete geçmemesi nedeniyle yayınladığı raporda, askerlerin aralarında dokuz yaşında olanların da bulunduğu çocuklara Banguideki bir bakım merkezinde tecavüz ettiği yer aldı.

Raporda, Fransız askerlerinin Aralık 2013 ile Haziran 2014 arasında, Afrikalı çocukları gıda ve parayla kandırarak istismar ettiği ve 10 çocuğa tecavüz edildiği vurgulandı. Kompassın görevinden uzaklaştırıldığı ve protokol ihlali nedeniyle ceza alabileceği belirtildi.

CÄ°NSEL Ä°STÄ°SMAR YAYGIN

BM barış koruma görevi esnasında yaşananların bulunduğu rapordaki iddialar hakkında Guardiana konuşan Aids Free Worldün direktörlerinden Paula Donovan, Barış gücü personeli tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen cinsel istismar ve Birleşmiş Milletlerin mağdurlara dehşete düşüren şekilde önem vermemesi mide bulandırıcı, ama korkunç gerçek şu ki, bu olay yaygın dedi.

EN AÄžIR YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

Paris Başsavcılığı konuyla ilgili ön soruşturma başlattı. Fransız yetkililerin konuyla ilgili açıklamalarında, Savunma Bakanlığı, gerçeğin ortaya çıkması için gerekli önlemleri aldı ve almaya da devam edecek. Eğer doğruluğu kanıtlanırsa, sorumlulara en ağır yaptırımların uygulanmasından emin olunacak denildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024