Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2202 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Haziran 2015 - 06:02

Japonya Başbakanı Şinzo Abe Ukraynada

Büyüt
Küçült
Japonya Başbakanı Şinzo Abe
Dünya Haberleri › Japonya Başbakanı Şinzo Abe Ukraynada haberi

Japonya Başbakanı Şinzo Abe Ukraynada Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüştü

AA

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Japonya ın G-7deki dönem başkanlığı sırasında Ukrayna ın doğusundaki krizin çözümü için çaba göstereceğini belirtti.

Resmi ziyaretle Ukraynaya gelen Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile yaptığı baş başa görüşmenin ardından, ikili heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Görüşme sonrası Japonya ın Ukraynaya vereceği 108 milyar yenlik kredi anlaşması imzalandı.

Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Japon Başbakanı Abe, Gelecek sene G-7ye dönem başkanlığı yapacak olan Japonya, Ukrayna ın doğusundaki krizin çözümü ve Japonya ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesi için elinden geleni yapacaktır dedi.

Abe, Ukrayna ın doğusunda ateşkes ihlalleri ve bölgesel çatışmaların yaşanmasının çok üzücü olduğuna vurgu yaparak, ülkesinin Ukrayna ın toprak bütünlüğünü desteklediğini söyledi.

Japonya ın doğuda yaşanan olayları güce dayalı olarak gelişmesini kararlı bir biçimde kınadıklarını ifade eden Abe, ülkesinin Ukraynaya mali istikrar sağlamak amacıyla 1,5 milyar dolarlık kredi yardımında bulunacağını ve Ukraynadaki reformların gidişatına bağlı olarak ülkesinin ekonomi, enerji, finans, hukuk ve devlet yönetimine ilişkin reformları desteklemeye hazır olduğunu kaydetti.

Petro Poroşenko

Poroşenko da, Japonyaya ve G-7 ülkelerine Ukrayna ın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü desteklemeye yönelik gösterdikleri güçlü destekten dolayı teşekkür ederek, Dünya ekonomisinin en güçlü, G-7 in en etkin ülkelerinden birinin liderinin Kieve gelmesi, Ukrayna-Japonya ilişkileri için özel bir önem arz ediyor diye konuştu.

1,5 milyar dolarlık kredi sağlamaya yönelik desteğinden dolayı Japonyaya teşekkür eden Proşenko, bunun ülkedeki mali istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağını belirtti.

Poroşenko ayrıca, Japonya ın Ukrayna emniyet birimlerinde kullanılmak üzere bin 500 adet çevre dostu motorlu araç hediye ettiğini kaydederek, bunun iki ülke arasındaki verimli işbirliğinin bir göstergesi olduğuna işaret eti.

Daha sonra ikili bin 500 aracın teslim törenine katıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024