Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2175 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Mart 2015 - 12:57

İzlanda Avrupa Birliğine üyelik başvurusunu geri çekti

Büyüt
Küçült
İzlanda Avrupa Birliğine üyelik başvurusunu geri

İzlanda Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Hükümet, İzlandayı artık aday ülke olarak görmemektedir ve bundan sonra ABden bu karara uygun davranmasını talep etmektedir.

Buna ilaveten yeni politikanın, önceki hükümetin AB katılım müzakerelerinde verdiği taahhütleri hükümsüz kıldığını vurgulamaktadır ifadesi kullanıldı.

AB üyeliğine 16 Temmuz 2009da başvuran İzlanda, katılım müzakerelerine 1 yıl sonra başlasa da 2013 yılında yapılan genel seçimlerde AB üyeliğine karşı çıkan sağ yelpazeden Bağımsızlık Partisi ve İlerleme Partisinin koalisyon kurup iktidara gelmesiyle tablo değişti.

Brükselin, 13 Eylül 2013te AB üyelik müzakerelerini askıya alan İzlandayı bu kararından döndürme çabaları sonuçsuz kaldı. Avrupa Serbest Ticaret Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı ve Schengen Bölgesine dahil olan İzlanda, AB ile müzakerelerde en büyük anlaşmazlığı balıkçılık konusunda yaşadı.

AB yetkilileri, aşırı avlanmakla suçladıkları İzlandadan sıkı kotalar kabul etmesini isterken, İzlanda balıkçılık konusunda daha tecrübeli olduğunu ve ABnin kendi uygulamalarını esas alması gerektiğini savunuyordu.

Kuzey Atlantik ve Kuzey Buz Denizi arasındaki 320 bin nüfuslu ada devleti İzlanda, ABnin kutup stratejisi açısından büyük önem taşıyordu. 

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024