Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2788 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2015 - 12:07

İtalyadan Filistinin için tarihi adım

Büyüt
Küçült
İtalyadan Filistinin için tarihi
İtalya parlamentosunun alt kanadı Temsilciler Meclisinde, Filistinin devlet olarak tanınmasını teşvik etme çağrısının yapıldığı iki ayrı önerge kabul edildi.

AA

İtalya parlamentosunun alt kanadı Temsilciler Meclisi de, Filistinin devlet olarak tanınmasını teşvik etme çağrısının yapıldığı iki ayrı önerge kabul edildi.

Temsilciler Meclisi Genel Kurul gündemine iktidarın büyük ortağı Demokrat Parti tarafından getirilen ve Meşru İsrail Devleti in endişelerini ve çıkarlarını dikkate alarak, 1967 öncesi sınırları dahilinde, ortak başkenti Kudüs olan demokratik ve egemen Filistin Devleti in tanınmasının teşvik edilmesini kapsayan önerge, 45e karşı 300 oyla onaylandı.

Meclis e yapılan bir diğer oylamayla da koalisyon hükümetine destek veren Halk Hareketi ve Sivil Seçim İttifakı ın sunduğu El Fetih ve Hamas arasında yoğun bir politika izlenerek İsrail Devleti in tanınması, şiddetin tamamen terk edilmesi ve Filistinin devlet olarak tanınması için gerekli koşulların sağlanması çağrısı yapan önerge de 84e karşı 237 oyla kabul edildi.

Çift kanatlı parlamenter sistemin alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisi de kabul edilen önergelerin hükümete çağrı niteliğinde olduğu ve herhangi bir bağlayıcılığı olmadığı belirtildi.

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, mecliste önergelerin kabul edilmesinin ardından yaptığı konuşmada, Filistinlilerin kendi devletlerine sahip olma hakkı ve İsrailin kendi meşru varlığını kaldırmak isteyenler karşısında güven içinde yaşama hakkı var. Bu çerçevede hükümet, Filistin Hükümeti in tanınmasını ve taraflar arasında müzakerelerin yeniden başlaması için gerekli çabaların yapılmasını olumlu değerlendiriyor dedi.

İSRAİL ÖNERGELERDE TANIMA OLMAMASINDAN MEMNUN

Temsilciler Meclisi in aldığı karara ilişkin İsrailin Roma Büyükelçiliği den yapılan açıklamada, İtalyan parlamentosunun, İsraillilerle Filistinliler arasında barışa ulaşmak için iki devletli çözüm temelinde müzakereleri desteklemesi ve Filistini devlet olarak tanımama tercihini olumlu karşılıyoruz denildi.

Büyükelçilik açıklamasında, Çözüme, mecliste kabul edilen önergelerde de yazdığı üzere müzakereler aracılığıyla ulaşılabilir ifadesi kullanıldı.

İtalya Temsilciler Meclisi de bugün kabul edilen iki önerge öncesinde geçen hafta Demokrat Partili milletvekilleri, hükümete doğrudan Filistinin devlet olarak tanınması yönünde çağrı yapan bir önergeyi meclis gündemine taşımış, bu durum İsrailin Roma Büyükelçiliği in tepkisini çekmişti.

Avrupa Parlamentosu un Filistinin devlet olarak tanınmasını müzakerelerle bağlantılı olarak destekleyen karar tasarısını kabul etmesinin sonrasında AB ülkelerinden İngiltere, Fransa, İspanya ve İrlanda parlamentolarından hükümetlerin Filistinin tanımasına yönelik tavsiye kararları çıkmıştı. İsveç ise Filistini devlet olarak tanımıştı.

AB üyesiyken Filistini tanıyan ilk ülke İsveçe ek olarak Polonya, Romanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve Malta tanıma kararlarını üye olmadan önce hayata geçirmişti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024