Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1749 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2015 - 15:59

İsveç, soykırım kararını rafa kaldırdı

Büyüt
Küçült
İsveç, soykırım kararını rafa

İsveç Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Erik Boman, Başbakan Stefan Lövfenin birkaç gün önceki sözlerini hatırlatarak, 1915teki olayların bağımsız bir kurul tarafından araştırılmasından sonra çıkan sonuca göre hareket edileceğini belirtti.

Bununla ilgili Dışişleri Bakanlığının çalışma başlattığını söyleyen sözcü Boman, halklar arasında barışçıl bir çözüm bulunmasını istediklerini ve İsveç parlamentosunda 2010da kabul edilen kararı rafa kaldırdıklarını bildirdi. Boman, bu konuda yapılacak araştırma bitmeden kimsenin bir beklentiye girmemesi gerektiğini vurguladı.

100 yıl önce yaşanmış bir trajedi için araştırma yapılmadan parlamento kararı ile bir ülkenin soykırım uyguladığının ilan edilemeyeceğini ifade eden Boman, uzman tarihçilerin detaylı araştırmasından sonra karara varılacağını kaydetti.

İsveç hükümetinin 2010da alınan parlamento kararını rafa kaldırma kararı, ülkedeki Ermeni ve Süryani lobileri arasında hayal kırıklığına neden olmuştu. İsveç Devlet Televizyonu SVTye konuşan İsveç Süryani Federasyonu Başkanı Afram Yakoub, Başbakan Stefan Löfvenin eylülde yapılan seçimlerden önce söz vermesine rağmen konu hakkındaki geri adımı ve 24 Nisan etkinliklerine katılmamasının kendilerini üzdüğünü belirtmişti. Yakoub, kararın rafa kaldırılmasının da kendilerinde çok büyük hayal kırıklığına neden olduğunu ifade etmişti.

İsveç parlamentosundaki karar, 2010 yılında muhalefette olan Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller Partisinin ortak tasarısı olarak bir oy farkla kabul edilmişti. Daha önceki sağ koalisyon hükümetinin Başbakanı Fredrik Reinfeld ve Dışişleri Bakanı Carl Bildt, kararın kağıt üzerinde kalmasını sağlayarak Ermeni ve Süryani lobilerinin tepkisini çekmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024