Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2035 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mayıs 2015 - 16:52

İsveç Filistin bayrağını terör örgütü bayrağı kabul etti!

Büyüt
Küçült
İsveç Filistin bayrağını terör örgütü bayrağı kabul

Örebro şehrinden bazı gençlerin Irak ve Suriyeye IŞİD saflarında savaşmaya gittiğinin belirlenmesinin ardından, şehirdeki bir lise bu durumu önlemek ve gençleri bilinçlendirmek amacıyla bölge polisinden okullarında terörist gruplarla ilgili seminer vermesini talep etti.

Seminerin, terör örgütlerine ait bayrakların anlatıldığı bölümde Filistin bayrağı da gösterildi.

Polis Müdürü Jonas Hysing, yerel gazete Nerikes Allehandaya yaptığı açıklamada, Filistin bayrağındaki sembolün Ebu Nidal örgütü tarafından da kullanıldığını söyledi.

Belgelerde hata olmadığını, bilginin Amerikan Ulusal Terörle Mücadele Merkezi (NCTC) tarafından sağlandığını belirten Hysing, sembollerin terör örgütleri tarafından sık sık kullanıldığını, IŞİDin bayrağında da Hz. Muhammedin mührünün bulunduğunu ifade etti.

Hysing, bayrağın listeden çıkartılmayacağını ancak altına açıklayıcı yazı ekleneceğini kaydetti.

Ülkeyi yöneten azınlık hükümetinin ortaklarından Yeşiller Partisinin yerel siyasetçilerinden Niclas Persson, TT haber ajansına yaptığı açıklamada, olayı talihsizlik olarak nitelendirerek asıl sorunun, Filistinin özgürlük mücadelesinin bazı kesimler tarafından terörle bağlantılı olarak görülmesi olduğunun altını çizdi.

İsveç, 14 Eylül 2014teki seçimlerin ardından Sosyal Demokratlar ve Yeşiller tarafından kurulan azınlık hükümetinin aldığı kararla 30 Ekim 2014 tarihinde Filistin devletini resmen tanıyan ilk Avrupa Birliği ülkesi olmuştu.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024