Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3603 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Haziran 2015 - 18:06

İsrail medyasının 7 Haziran sevinci

Büyüt
Küçült
İsrail medyasının 7 Haziran
Dünya Haberleri › İsrail medyasının 7 Haziran sevinci haberi

7 Haziran milletvekili genel seçimlerinde HDPnin barajı geçmesi ve AK Partinin tek başına iktidar olamaması, İsrail medyası tarafından sevinçle karşılandı.

Yıllardır Filistin topraklarında işgal politikası güden, on binlerce Filistinli ve Gazzeliyi katleden İsraile en sert tepkiyi veren ülke olan Türkiyedeki seçimlerin sonucunda oluşan belirsizlik, bu ülkede sevince neden oldu. Seçim sonuçlarını an be an yayınlayan İsrail medyası, resmi olmayan sonuçların belli olmasının ardından adeta kutlama yaptı.   12 yıllık iktidarlığı döneminde İsraile ve onun politiklarına karşı çıkan Ak Parti hükümetinin yeni dönemde tek başına iktidar olamayacak olması en çok İsraili sevindirdi. İsrail medyası, seçim sonuçlarını Erdoğan gitti, artık daha güçlüyüz sözleriyle yorumladı.     AK PARTİ İSRAİLİN KARŞITIYDI   Başbakan Binyamin Netanyahuya yakınlığı ile bilinen İsrael Today gazetesi, seçimlerin sonucunda halkın Erdoğana hayır dediğini duyurdu. Söz konusu gazete, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek şekilde Türkiyedeki seçimlere gazetenin ilk üç sayfasında genişçe yer verdi. Yapılan analizlerde Ak Parti in 12 yıllık iktidarında İsraile yönelik karşıt politikaları toplandı. Gazze konusunda İsraile baş kaldıran bir hükümet olarak tanımladı.   İSRAİLE SALDIRARAK OY TOPLADI   İslamcılardan Erdoğana destek yok ifadesini kullanan gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın bugüne kadar İsrail karşıtı söylemlerle oy toplamaya çalıştığını yazdı.   YENİ DÖNEMDE RAHATIZ   Gazete, Mısırda Mursi in partisi Hürriyet ve Adalet Partisi e yakınlığıyla tanımladığı Ak Parti in İsraille ilişkilerinin çok kötü olduğunu belirtti. Ak Parti in iktidar olduğu dönemde Yahudilerin Türkiyede korku içinde yaşadığını da ifade eden gazete, HDP in meclise girmesiyle yeni dönemde bunun daha farklı bir hal alacağını yazdı.   İSTANBULA DÖNÜYORUZ   Ak Parti in erör örgütü olarak nitelendirdiği Hamasın en büyük destekçisi olduğunu ifade eden gazete, iki ülke ilişkilerinin son yıllarda kötü olduğunu, bu sebeple İsrailli turistlerin Türkiyeye gidemediğini yazdı. İsrael Today iktidardaki belirsizlikle birlikte kendilerine fırsat açıldığını belirti ve İstanbula dönüyoruz başlığı attı. Netanyahuya yakın gazete, İsrailli turizm firması Over Tourun başkanı Yahuda Zefarni in, Türkiyeye giden vatandaşların sayısının önümüzdeki dönemde inanılmaz bir artış göstereceğini, sadece bu yıl Türkiyeye 100 bin İsraillinin gitmesini beklediği sözlerini aktardı.   Türkiyede Doğan ve Cihan medyasının yoğun desteğini alan HDP, İsrailde de büyük destek görüyordu. Sonuçların ardından İsrail hükümetinin Gazzeye yönelik baskılarını artırması, Filistinlilere gözaltıların artması ihtimali doğdu. 



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024