Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2200 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 06:00

İsrail Filistinin vergi gelirlerini verecek

Büyüt
Küçült
İsrail Filistinin vergi gelirlerini
Dünya Haberleri › İsrail Filistinin vergi gelirlerini verecek haberi

İsrail Başbakanı Netanyahu, Aralık 2014ten bu yana el koyduğu Filistinlilere ait vergi gelirlerini serbest bırakma kararı aldı.

AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçen aralık ayından bu yana el koyduğu Filistinlilere ait vergi gelirlerini serbest bırakma kararı aldı.

Netanyahunun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu kararın, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, ordu ve iç istihbarat birimi Şin Betin bu yöndeki tavsiyesi üzerine alındığı belirtildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas,  Filistin topraklarındakiİsrail işgalinin sona ermesi için hazırlanan karar tasarısının BM Güvenlik Konseyi de reddedilmesinin ardından 31 Aralıkta, aralarında Uluslararası Ceza Mahkemesi in kurucu temel anlaşması Roma Sözleşmesi in de bulunduğu bazı uluslararası anlaşmalara katılma belgesini imzalamıştı. İsrail, bu gelişmelerin ardından Filistin yönetimine tepki olarak ödediği vergi gelirlerini dondurma kararı almıştı.

Filistinin aylık yaklaşık 125 milyon dolara ulaşan ithalat ve ihracattan elde ettiği vergi gelirine 2014 Aralıktan bu yana İsrail tarafından el konuluyordu. Filistin, kamu çalışanlarının maaşlarını ödeyebilmek için kullandığı parayı alamaması nedeniyle maaşların ancak yalnızca yüzde 60ını ödeyebiliyordu. Batı Şeriada ve Gazzede toplam 160 bin kamu çalışanı bulunuyor. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024