Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2501 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2015 - 20:31

İskoç partisinden İskoçlara bağımsızlık sözü

Büyüt
Küçült
İskoç partisinden İskoçlara bağımsızlık
Dünya Haberleri › İskoç partisinden İskoçlara bağımsızlık sözü haberi

SNP Genel Başkanı Sturgeon: - İngiliz Parlamentosunun İskoçya konusuna yaklaşımının artık aynı olması mümkün değildir. İskoçyanın sesi, İngiliz Parlamentosunda daha öncekinden çok daha güçlü duyulacaktır - İskoçya bundan sonra bir kenarda tutulamayacak ve ihmal edilemeyecektir

AA

Birleşik Krallık a önceki gün yapılan genel seçimde büyük başarı elde ederek parlamentoya 56 milletvekiliyle giren İskoç Ulusal Partisi in (SNP) lideri Nicola Sturgeon, İskoçya ın sesi, İngiliz Parlamentosunda daha öncekinden çok daha güçlü duyulacaktır dedi.

Sturgeon, İskoçya ın başkenti Edinburghda arkasına parlamentoya giren 56 milletvekilini alarak açıklamalarda bulundu. Tüm bu 56 milletvekili İskoçya ın çıkarlarını temsil edecektir diyerek sözlerine başlayan Sturgeon, İskoç halkının SNPye seçimdeki desteğiyle eşi benzeri görülmemiş bir yetki verdiğini kaydetti.

Bu yetkiyi İskoçya ın çıkarlarını korumak için kullanacaklarını ifade eden Sturgeon, İskoç halkı perşembe günü SNPye oy vererek seçim beyannamesine de destek vermiştir. Bu beyannamenin önceliği kemer sıkma politikalarına son vermektir. Biz de bu önceliğimizi İngiliz Parlamentosuna taşıyacağız. Perşembe gününden sonra ve İngiltere Başbakanı Camerona dün de söylediğim gibi, İngiliz Parlamentosunun İskoçya konusuna yaklaşımının artık aynı olması mümkün değildir. İskoçya ın sesi, İngiliz Parlamentosunda daha öncekinden çok daha güçlü duyulacaktır diye konuştu.

Hayal kırıklığına uğratmayacağız

Nicola Sturgeon SNPye oy verenlere ve güvenenlere teşekkür ederek, Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız. İskoçya, İngiliz Parlamentosunda bundan sonra daha fazla bir kenarda tutulamayacak ve ihmal edilemeyecektir. Sesimiz duyulacaktır, çıkarlarımız korunacaktır ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık a geçen yıl yapılan İskoçya referandumunun ardından genel başkanı değişen ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi (SNP), seçim beyannamesini Birleşik Krallık genelindeki tüm seçmenlerin çıkarlarının temsil edileceğini bildirmişti.

SNP in seçim beyannamesinde, İskoçya ın bağımsızlığıyla ilgili yeni bir referandum olasılığı konusuna değinilmemişti. Sturgeon, SNP her zaman bağımsızlığı savunacaktır. Ancak bu seçim bununla ilgili değildir. Bu seçim, İskoçyayı daha güçlü yapmak içindir demişti.

İskoçyada geçen yıl 18 Eylülde yapılan bağımsızlık referandumunda seçmenlerin yüzde 55i bağımsızlığa hayır derken, yüzde 45i bağımsızlıktan yana oy kullanmıştı. Referandumun ardından bağımsızlık kampanyasını yürüten Alex Salmondın lideri olduğu SNP in başına Nicola Sturgeonın gelmesiyle, yaklaşık 5 buçuk milyon nüfuslu İskoçyada bağımsızlığa desteğin arttığı basına yansımıştı.

SNP in İngiliz Parlamentosunda 6 milletvekili bulunuyordu. 7 Mayıs a yapılan genel seçimde bu sayı 56ya yükselmiş oldu.

Birleşik Krallık a önceki gün yapılan genel seçimi David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Parti kazandı. Muhafazakarlar, 331 bölgeden milletvekili çıkararak tek başına iktidar oldu. Seçim sonucu ciddi oy kaybeden İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti ve Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi in (UKIP) liderleri istifa etmişlerdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024