Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3728 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Şubat 2015 - 12:30

IŞİDin gelirlerine engel

Büyüt
Küçült
IŞİDin gelirlerine

Rusya tarafından hazırlanan ve diğer konsey üyelerine de dağıtılan tasarıda IŞİDin petrol, antik eser satışı ve fidye gelirleriyle terör eylemlerini finanse etmesinin önüne geçilmesi planlanıyor.

Kabul edilmesi halinde tüm BM üyesi ülkeler için yasal bağlayıcılığı olacak tasarıda, tüm ülkelere, IŞİDin belirtilen eylemlerden gelir elde etmesinin engellenmesi için tedbir alma çağrısı yapılıyor.

Tasarıda, IŞİDden petrol ya da antik eser satın alan, buna aracılık veya yardım edenlere ve IŞİDin elinden rehine kurtarmak için fidye ödeyenlere yaptırım uygulanması öngörülüyor.

IŞİDin petrol üretmesini ve rafineri işletmesini sağlayacak malzeme satışını da yasaklayan tasarının gelecek hafta oylanması bekleniyor.

BM Terörle Mücadele Komisyonu, geçen yıl yayımladığı raporda, IŞİDin fidyeden yıllık 35 milyon dolardan fazla gelir elde ettiğini belirtmişti.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024