Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2123 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Nisan 2015 - 10:46

IŞİDden 2 infaz daha!

Büyüt
Küçült
IŞİDden 2 infaz

Nazım El Thirthar bölgesinin IŞİDden temizlenmesi için yeni bir operasyon başladı. Anbar Operasyonlar Komutanı vekili Muhammet Halaf, bölgenin IŞİDden kurtarılması için Koalisyon ve Irak Güçlerinin havadan destek verdiğini söyledi. Halaf, Ramadinin doğusunda yer alan El Sufiye bölgesine de birliklerimiz tarafından düzenlenen operasyonda 10 IŞİD militanı etkisiz hale getiridi dedi.

Bu arada Anbar İl Meclis üyesi Raci El İsavi yaptığı açıklamada, El Bağdadi kasabasının IŞİDin eline geçebileceği konusunda uyardı. El İsavi, Anbar İl Meclisinin İçişleri ve Savunma bakanlıklarından acil destek göndermesini talep ettiğini bildirdi. Öte yandan El Germa ilçesinde IŞİDle güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bağdadi sahva komutanı Aşur El Mehlavi tarafından yapılan açıklamaya göre kasabanın çevresinde yer alan ve iki gün önce IŞİD konrolüne geçen Macid kontrol noktasına bugün 7. Tümene bağlı askeri güçler tarafından yapılan operasyonda 12 IŞİD militanının öldürüldüğünü bildirdi.

SELAHATTİN VE DİYALEDE 60 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ


Şii gönüllü askerlerden oluşan Halk Topluluğu birlikleri komutanlarından Sadık El Musevi yaptığı açıklamada Ordu, Polis ve Halk Topluluğundan oluşan ortak güvenlik geçlerince IŞİD militanlarının gizlendiği Diyale ve Selahattin sınırları içinde yer alan Himrin Sıra Dağlarına düzenlenen operasyonda 60 militanının öldürüldüğünü duyurdu.

IŞİD MUSULDA 1 GAZETECİ İLE 1 PEŞMERGE ASKERİNİ İNFAZ ETTİ


Irakın 2. büyük kenti Musulu kontrolünde tutan IŞİD terör örgütü, kentte 2 yeni infaz gerçekleştirdi. Örgütün, alıkoyduğu Halkın Görüşü Gazetesinin baş yazarı Sair El Ali adlı gazeteci ile İbrahim Salih Muhammed adlı bir peşmergeyi infaz ettiği öğrenildi.

Örgütün sosyal paylaşım sitelerinde yayımladığı son görüntüde, Hamdaniyenin Tıl Esvet bölgesinde esir alınan İbrahim Salih Muhammedin arkadan kafasına kurşun sıkılması sonucu infaz edildiği görülüyor. Kürtçe konuşan ve Erbilli olduğu anlaşılan İbrahim Salih Muhammed, infazdan önce kelime-i şehadet getiriyor. İnfazı gerçekleştiren IŞİDli ise Kürtçe konuşuyor.

Örgüt, daha önce de infaz ettiği 9 esir peşmergenin görüntülerini yayımlamıştı. Sözkonusu infazların tamamı, Kürt asıllı IŞİD militanları tarafından yapılmıştı.

 

Ahmet Haşim MUHTAROĞLU / TUZHURMATU (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024