Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1853 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Nisan 2015 - 07:03

İrandan Batıya gözdağı: Nükleer devam eder

Büyüt
Küçült
İrandan Batıya gözdağı: Nükleer devam
Dünya Haberleri › İrandan Batıya gözdağı: Nükleer devam eder haberi

İran Dışişleri Bakanı, ABDnin anlaşmaya aykırı hareket etmesi halinde, nükleer programa devam edecekleri tehdidinde bulunarak, yaptırımların askıya alınmayacağını, tamamen kaldırılacağını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABDnin varılan anlaşmaya aykırı hareket etmesi halinde, nükleer programa devam edebileceklerini söyledi. İran Dışişleri Bakanı  Zarif, İran devlet televizyonunda katıldığı bir programda, ülkesine uygulanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) yaptırımlarının, anlaşmanın uygulandığı gün tamamen kaldırılacağını söyledi.

Yaptırımlar kalkacak

ABD yönetiminin “yaptırımların askıya alınacağı” açıklamasının doğru olmadığını ifade eden Zarif, bu açıklamaların, ABD iç siyasetindeki baskılar nedeniyle yapıldığını savunarak, “Yaptırımlar askıya alınmayacak, tamamen kaldırılacak” dedi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Shermanın konuyla ilgli açıklamasının Lozanda okunan bildiriyle çeliştiğini dile getiren Zarif, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherininin de ABDli yöneticilerin açıklamasına tepki gösterdiğini iddia etti.

Kimse bizi alıkoyamaz

Zarif, “Karşı tarafın anlaşmaya aykırı hareket etmesi halinde”, İranın nükleer programını hızlı bir şekilde devam ettireceğini belirterek, “Nükleer programda elde ettiğimiz kazanımlara geri dönebiliriz ve kimse bizi bu yoldan alıkoyamaz” ifadesini kullandı.

İranın “nükleer silah peşinde olmadığını” tekrarlayan Zarif, “Biz kendi haklarımızdan başka bir şey istemiyoruz. Hiçbir zaman da nükleer silah peşinde olmadık. Bölgedeki komşularımızla iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz” diye konuştu.

İran ile BMGKnın daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanyanın oluşturduğu “5+1 grubu” arasında İsviçrenin Lozan kentinde yapılan nükleer müzakerelerde 2 Nisanda uzlaşmaya varılmıştı.

Anlaşmada, İranın nükleer programına 10 yıl boyunca nükleer silah yapmasını engelleyecek bazı kısıtlamalar getirilecek, buna karşın İranın nükleer programı nedeniyle uygulanan uluslararası yaptırımların “kaldırılacağı” veya “askıya alınacağı” şeklinde taraflardan farklı açıklamalar gelmişti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024